Alle hens aan dek voor Ciné Privé

Ciné Privé

Filmfestival in de Gentse haven

Nathalie Hoes

Ciné Privé: vorig jaar in de plantentuin, nu in de haven

  • Haven Gent
  • 20 tot 22 feb 2014
Google maps
location

Tijd om in te schepen, matrozen! Na drie jaar in de Plantentuin verhuist het Gentse filmfestival Ciné Privé naar de haven.  Op het doek nog altijd veel aanstormend talent en speciale aandacht voor animatiefilms, docu’s en kortfilms. Hier alvast vijf redenen om naar Gent af te zakken dit weekend. 

1. Nachtshift 

Het festival trapt af met de Nachtshift. Denk aan sexy dokwerkers, rauwe elektro, whiskyproeverij en een pop-uphavencafé. Alle gestrande matrozen zijn welkom.  

Wanneer? donderdag 20/2 – vanaf 22u

2. Malakim

Tom, een eenzame 11-jarige jongen, botst tijdens een wandeling op een levend standbeeld. Kwaad en wanhopig op zoek naar aandacht begint Tom de engel uit te dagen. Dit is de eerste kortfilm van actrice Frederike Migom – een naam om te onthouden.  

Wanneer? donderdag 20/2 –  vanaf 19.30u

3. Le magasin des suicides

De één zijn dood, is de ander zijn brood. De familie Tuvache baat een zelfdodingwinkel uit en verdient dus big bucks in tijden van crisis en depressie. De muzikale animatiefilm is een must voor fans van Tim Burton en zwarte humor. 

Wanneer? donderdag 20/2 –  21.30u

4. Skateistan

In deze school in Kabul wordt les gegeven in skaten. Qué? Een hoopvolle documentaire over jongeren in Afghanistan. Een boerka met Vans – de nieuwe mode? 

Wanneer? vrijdag 21/2 – 21.30u

5. Household of Three

Drie vrienden. Twee jongens en een meisje. Maar wat als drie plots twee wordt? Nadert dan de nul? Lukas Bulteel en Mathias Van Mieghem maakten een kortfilm zonder budget, maar gelukkig wel met een sterk verhaal. 

Wanneer? vrijdag 21/2 – vanaf 19.30u