BILL tipt: 5 om te zien op het Offscreen Film Festival

Offscreen Film Festival 2014

4 verschillende locaties in Brussel

Elien

Foto’s voor BILL tipt: 5 om te zien op het Offscreen Film Festival

The Lickerish Quartet

Google maps
location

Van bizarre cultklassiekers tot nooit uitgebrachte pareltjes. Het Offscreen Film Festival heeft ze allemaal. BILL tipt er vijf.

1. The Lickerish Quartet

Door: Radley Metzger

Een aristocratische familie raakt geobsedeerd door de mooie blonde hoofdactrice in een pornofilmpje. Op een uitstap ontmoeten ze een jongedame die als twee druppels water op haar lijkt. Ze nodigen haar uit in hun villa aan de Italiaanse kust waar ze hen één voor één verleidt en hun diepste verlangens ontsluit. 

 

Waar? Cinema Nova
Wanneer? 8 maart

2. Bunny Lake is missing

Door: Otto Preminger

Ann Lake (Carol Lynley), een jonge alleenstaande moeder, is pas verhuisd naar Londen. Wanneer ze haar dochtertje van school wil halen, blijkt het kind er nooit te zijn geweest. Alles wijst erop dat het kind zelf nooit heeft bestaan. De politie stelt zich vragen bij de warrige verklaring van Ann en gelooft dat ze krankzinnig is. 

Waar? Cinematek
Wanneer? 9 maart

3. Shortscreen

Offscreen selecteerde samen met het online magazine kortfilm.be zeven nieuwe Belgische kortfilms die binnen de criteria passen: verrassend, origineel, ongewoon en bizar. De regisseurs zijn tijdens de voorstelling ook aanwezig. 

Waar? Cinema Nova
Wanneer? 13 maart

4. Night on the galactic railroad

Door: Gisaburo Sugii

De Japanse animatieklassieker gaat over de jonge Giovanni. Doordat hij voor zijn zieke moeder moet zorgen, heeft hij geen tijd om van zijn jeugd te genieten. Wanneer er uit het niets een magische trein verschijnt, stapt hij samen met zijn vriend Campanella aan boord. Ze vertrekken op een fantastische reis die hen brengt tot aan de Melkweg.

Waar? Cinema Nova
Wanneer? 12 maart 

 5. Blue Ruin

Door: Jeremy Saulnier

Na de moord op zijn ouders raakte Dwight (Macon Blair) aan lagerwal. Als ze hem vertellen dat de moordenaar vervroegd vrijkomt, laait de woede in hem op. Hij zint op wraak.

Waar? Cinema Nova
Wanneer? 23 maart

Aan jou natuurlijk de keuze. Het Offscreen Fim Festival loopt van 5/03 tot 28/03 . Een beperkt aantal tickets is op voorhand beschikbaar.

Ligt Brussel te ver? Ook Budascoop Kortrijk gaat Offscreen met drie Britse horrorklassiekers op rij op 22/03.