Drie keer women power op MOOOV 2018

MOOOV 2018

Hollywood is niet de enige plek met sterke vrouwen

Maxime

Wereldwijd worden er films gemaakt, maar slechts een minieme fractie daarvan komt tot bij ons. MOOOV gaat op zoek naar films die kwaliteit combineren met een relevant verhaal. Het volledige programma vind je hier.

1. Marlina the Murderer in Four Acts

Weduwe Marlina krijgt bezoek van een roversbende. Ze leggen haar fijntjes het plan uit: ze serveert hen een warme maaltijd, laat zich daarna verkrachten en gaat akkoord dat ze haar hele huis leegroven. Marlina heeft een andere visie en vermoordt de bendeleider. Het afgehakte hoofd neemt ze mee naar het politiekantoor. Alleen is dat niet het einde, maar het begin van haar problemen. De overige bendeleden zinnen op wraak.

Meer info vind je hier.

2. Village Rockstars

Op het Indische platteland groeit de 10-jarige Dhunu op in armoede, maar ze laat het niet aan haar hart komen. De vrouwen van het dorp hebben er geen goed oog in dat ze zo vaak speelt met jongens, maar haar mama ziet er geen graten in. Wanneer ze een muziekclip ziet, is ze vastbesloten om haar eigen rockband op te richten. Het enige muziekinstrument dat ze zich kan veroorloven, is ze een piepschuim gitaar.

Meer info vind je hier.

3. What Will People Say

De zestienjarige Nisha houdt van feestjes, rondhangen met vrienden en over jongens praten. Een normale tiener in Noorwegen. Behalve dat ze van Pakistaanse afkomst is en haar vader een heel ander idee heeft van wat een normaal tienermeisje doet. Wanneer hij haar een jongen ziet kussen, is het kot te klein en stuurt hij haar naar familie in Pakistan om de schande uit te wissen. 

Meer info vind je hier.