Drie overdonderende documentaires op Docville

Docville

Maxime

Denk je bij 'documentaires' enkel aan WOII-documentaires op Canvas? Dan verdien je kletsen van Sir David Attenborough! Of zak eens af naar Docville, waar je je kunt laten overdonderen door een mix van overdonderende beelden en ontroerende verhalen.

1. Rabot

 

Elke Gentenaar is wel eens langs de kleurige Rabottorens gepasseerd. En iedereen kent wel een verhaal over deze sociale woonwijk. In 2016 werd de eerste toren gesloopt. Maar waar moeten de mensen heen die er leven, dromen, overleven, liefhebben en eenzaam zijn? 

Te zien op 23 maart in  ZED-Vesalius

2. Mountain

Of je nu kampt met hoogtevrees of niet dicht genoeg bij de wolken kunt komen, niemand zal zeggen dat bergen niet ontzagwekkend zijn. Willem Dafoe vertelt je in deze documentaire wat er nu allemaal komt kijken bij een bergbeklimming en waarom we ons zo klein en toch zo groots voelen in de bergen.

Te zien op op 29 maart in ZED-Vesalius

3. Dreaming Murakami

 

Vertaler moet zowat het meest ondergewaardeerde beroep zijn in de literatuurwereld. Mette Holm, de vaste Deense vertaler van het werk van Haruki Murakami, gaat telkens tot het uiterste om zijn werk zo nauwkeurig mogelijk te vertalen. Dan krijgt ze het gezelschap van een twee meter hoge kikker, die haar volgt in haar zoektocht naar de kern van het verhaal en haar eigen plaats daarin.

Te zien op 25 en 26 maart in ZED-Vesalius

Docville loopt tussen 21 en 29 maart. Hier kan je het volledige programma raadplegen.