Internationaal Kortfilmfestival Leuven

BILL tipt

ERCEVAX - Umpire - Planet Sigma

Pieter
  • Internationaal Kortfilmfestival Leuven
  • 27 nov tot 05 dec 2015
Google maps
location

Van 27 november tot en met 5 december krijgt de betere (inter)-nationale korte film weer even een plaats in de schijnwerpers. Het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven staat immers voor de deur. Zoals het een kortfilmfestival betaamt, en omdat een vluggertje af en toe moet kunnen: drie ultrakorte tips. 

1. Arab Encounters - Visions and Realities

Onder de noemer Arab Encounters opent het festival dit jaar de deuren voor Arabische filmmakers. Op het witte doek fileren ze voor je ogen de clichés en stereotypen die in het Westen hoogtij vieren. Samen presenteren ze een even divers gamma aan genres als de gemiddelde affiche van Kinepolis, met komedies, thrillers en zelf een vleugje sciencefiction.

Wat dacht je bijvoorbeeld van ERCEVAX, over een wetenschapper die een vaccin ontdekt waarmee hij zijn zieke zoon kan redden. Helaas is de jongen al overleden: er zit dus niets anders op dan terug in de tijd te reizen. 

 2. Umpire 

Leonardo Van Dijl kennen we nog van Get Ripped, de film die hem een nominatie voor de BILL Awards opleverde. Met Umpire blijft hij in de sportieve sfeer, al verplaatst hij zich wel van de fitness naar het tennisveld. Van Dijl strijdt mee voor de prijzen in de categorie Vlaamse Fictiefilm, tegen 26 andere regisseurs. Afwachten of het verhaal van de jonge tennisster Axelle en haar malafide coach potten breekt. 

3. Planet Sigma 

In a galaxy far, far away zitten enkele gigantische creaturen opgesloten onder het ijs. Een woeste vulkaanuitbarsting wekt de reuzen uit hun ijzige winterslaap. Momoko Seto viel met haar film in de prijzen op het filmfestival van Berlijn. In Leuven te bewonderen in de reeks The Labo, een selectie waarbinnen experimentele films centraal staan.