Oma valt in de prijzen op Kortfilmfestival

Kortfilmfestival Leuven

Peter

Foto’s voor Oma valt in de prijzen op Kortfilmfestival

'Oma' wint de Vlaamse Kortfilmcompetitie Animatie

Een week lang versneed en verpakte het twintigste Internationaal Kortfilmfestival Leuven een universum van emoties in kwartjes film. Op de slotavond maakten de jury en  het publiek hun favoriete kortjes bekend. In het rijtje animatiefilms  was dat Oma van Karolien Raeymaekers.

Oma is een tedere herinnering aan een frêle vrouwtje dat gebukt gaat onder een kwalijke ziekte, maar toch bergen weet  te verzetten voor haar kleinkind. Het meisje - een dot van een kind - is afgeleid door het leven, terwijl oma steeds meer aangetrokken wordt tot wat daarop volgt. 

Raeymaekers’ debuut is een toegankelijke maar persoonlijke benadering van verlies en verdriet. De 26-jarige cineaste verloor enkele jaren geleden haar eigen oma aan kanker. 

De award op het IKL is Raeymaekers eerste officiële titel, maar deze zomer werd ze wel laureate van de Cartoon Brew Student Animation-wedstrijd. Haar kortfilm werd sindsdien al een kleinevijftigduizend keren bekeken. 

Ondertussen werkt Raeymaekers, pas afgestudeerd aan het KASK in Gent, bij animatiestudio Lunanime, een dochteronderneming van Lumière.