Vier toppers op Courtisane Festival

Courtisane Festival 2014

Caleidoscopische cinema

Stéfanie

Courtisane Festival

  • 02 tot 06 apr 2014

"Een constructie van een zintuiglijke wereld", dat wil Courtisane Film Festival bieden aan de bezoekers. Om door al die experimentele bomen het bos te blijven zien, pikt BILL vier parels uit die niet enkel de ervaren cinefiel zullen bekoren.

1. Redemption - Miguel Gomez

Vrolijk zul je er niet van worden, maar in de zoektocht van Gomez' personages naar de ultieme - je raadt het - verlossing, is de regisseur niet vies van een kwinkslag. Gewapend met een sprankel melancholie gaat hij op zoek naar momenten van kwetsbaarheid waar taal en lichaam tekortschieten. 

2. Artist in Focus: Ken Jacobs

Met zeventig jaar ervaring is deze mijnheer een klinkende naam in de Amerikaanse avant-gardescène. Hoog tijd dus om de man ook hier meer bekendheid te bezorgen: Courtisane viert het leven van de filmmeester met zijn beste werk op 5 april in de Sphinx, en met een 3D-performance: The Nervous Magic Lantern op 6 april in de Minard.

3. Akio Suzuki

Een pionier van een ander continent is de goedlachse Japanner Aiko Suzuki. Voor zijn allereerste experiment gooide hij een emmer rommel van een trap naar beneden in een druk treinstation, onder het motto the rhythm ìs going to get you. In dit uniek concert staan puurheid en zijn zoektocht naar ritme centraal. Tickets voor Opening Night: Akio Suzuki & Aki Onda op 2 april in de Minard vind je op vooruit.be

4. Courtisane Festival Party

 Zelfs op de feestjes wordt er bij Courtisane geëxperimenteerd dat het een lieve lust is. Hyperdub queen Cooly G (UK) en acid house-genie Hiele (BE) zijn slechts twee van de muzikale goochelaars die de Sioux op zijn grondvesten zal doen daveren op 4 april.