Films in openlucht

Cinema, maar dan buiten

Martyna Sklodowska

[Dossier: #Zomerkriebels] Een cinemabezoek in de zomer? No way José. Bij hoge temperaturen relaxen we liever in het zonnetje, dan een film te kijken in een donkere, afgesloten ruimte. Daarom zocht BILL enkele openluchtcinema's voor je uit. YES!

1. Zomerfilms© Zomerfilms

Van 14 juli tot en met 15 augustus vindt het evenement Zomerfilms in Leuven plaats. Gedurende een maand staan er acht filmvertoningen in openlucht op de planning en dat op verschillende locaties in Leuven. De films gaan van start rond 22u, wanneer het begint te schemeren. Er worden ook houten bankjes voorzien, maar om helemaal van de film te kunnen genieten, neem je best zelf een dekentje of een comfortabele stoel mee. De toegang is volledig gratis! 

2. Film op het strand 
 

© Film op het strand 

Een film zien aan zee? In Zeebrugge is dat mogelijk! Film op het strand voorziet elke donderdag van juli en augustus gratis filmvertoningen voor jong en oud. Zo staan filmtoppers als Verschrikkelijke Ikke 3 en Girls Trip en Arrival op het programma. Vergeet je handdoek niet!

3. Cinema Canvas 

© Cinema Canvas

Ook dit jaar tovert Canvas de maand juli om in een filmmaand. Cinema Canvas reist heel Vlaanderen rond. De openluchtcinema's zijn dit jaar in Knokke, Dendermonde, Mechelen en Aarschot te spotten. De films die tijdens Cinema Canvas te zien zullen zijn, worden door vijf bekende filmliefhebbers gekozen.