Ga eens naar de film in de Ancienne Belgique

Muziek + film = heaven

AB

Janne

Legendarische concerten op beeld, animatiefilm met een live orkest en gratis muziekdocumentaires: je vindt de komende maanden van alles wat bij de Ancienne Belgique.

 

17/11 - Out of the Desert

Een documentaire van 50 minuten waarin de Belgische filmmaker Peter Triest tourt met Howe Gelb en Giant Sand, diens elfkoppige band met een rits Europese en Amerikaanse topmuzikanten. Out of the Desert is concertfilm (én een intiem portret van Gelb) die laat zien hoe improvisatie en toeval drijvende krachten zijn in Gelbs universum.

Facebook - Gratis tickets

3/12 - Les Triplettes De Belleville

Le Terrible Orchestre de Belleville, een Canadees klasse-orkest begeleidt live de integrale projectie van deze bejubelde animatiefilm, een Belgische coproductie, onder leiding van componist Benoît Charest.

Facebook - Wachtlijst

 

7/12 - Pink Floyd: Live at Pompeii

Gefilmd over 4 dagen in oktober 1971 in en rond de ruïnes het amfitheater van Pompeii speelde de band, met enkel de filmcrew en enkele technici als publiek, werk uit hun albums 'Meddle', 'A Saucerfull of Secrets' en 'Dark Side Of The Moon' (dat toen nog moest verschijnen). Het resultaat is een, ondertussen legendarische, film geworden waarin regisseur Adrian Maben en de band er in slagen om via, voor die tijd erg vooruitstrevende visuele effecten en een intense performance, de mystieke en psychedelische sfeer van hun optredens op film vast te leggen.

Facebook - Gratis tickets

10/1 - Ziggy Stardust and The Spiders From Mars

Op de 2e verjaardag van het overlijden van David Bowie screent de AB deze legendarische documentaire/concertfilm van het optreden dat Bowie en zijn Spiders From Mars gaven op 3 juli 1973 in het Hammersmith Odeon in London. Tot verrassing van iedereen (ook van de band) kondigde Bowie tijdens het concert aan dat dit zijn laatste concert ooit zou zijn. Later werd duidelijk dat hij het laatste concert als zijn alter ego Ziggy Stardust bedoelde.

Facebook - Gratis tickets

 

24/1 - Soul to Soul

Op 6 maart 1971 kwam de crème de la crème van de Amerikaanse R&B, soul en jazz artiesten samen in de Ghanese hoofdstad Accra om er een legendarisch, 14 uur durend, concert te spelen voor meer dan 100.000 enthousiaste Ghanezen. Deze bekroonde film toont artiesten als Wilson Pickett, Ike & Tina Turner, The Staple Singers en Santana en wordt beschouwd als één van de belangrijkste muziekfilms aller tijden.

Facebook - Gratis tickets

 

22/2 - Shut up and play the hits - LCD Soundsystem

Deze documentaire volgt LCD Soundsystem's frontman James Murphy over een periode van 48 uur de dag van hun laatste optreden, op 2 april 2011, in Madison Square Garden tot de ochtend na het concert. "If it's a funeral...let's have the best funeral ever"!

Facebook - Gratis tickets

5/4 The Music of Stranger Things live

Geen film, wel een uniek liveconcert van de muziek van de met Emmy-nominaties overladen 80's sciencefictionreeks Stranger Things. De intrigerende ‘synth-soundtrack’ die de dreigende toon zet is van de hand van twee leden (Kyle Dixon en Michael Stein) van het Amerikaanse synthkwartet S U R V I V E. AB-festival BRDCST haalt hen als eerste naar België.

Facebook - Tickets