Hot in Hollywood

Jennifer Lawrence: de nieuwe Meryl Streep?

Matthias

Video’s voor Hot in Hollywood

Hot in Hollywood

Elegant het podium van de Oscars op struikelen en een dosis charmante humor: check. Acteren in blockbusters die ze kan tillen naar een hoger niveau: dubbelcheck!

Acteerles heeft Lawrence nooit gevolgd, niettemin stond acteren al vanaf de vroege tienerjaren bovenaan haar wenslijst. Na enkele verschijningen in televisieseries, stak ze voor het eerst haar neus aan het venster in Guillermo Arriaga's The Burning Plain.

Eerste stappen

Met haar gelaagde en volwassen acteerprestatie als Ree Dolly in Debra Granik's grimmige Winter's Bone schijnt Lawrence' ster direct met een ongekende klaarheid.

Haar rol als Ree - die op eigen houtje haar broer, zusje en babybroertje probeert te onderhouden in een dreigende buurt - was dan ook een ideale gelegenheid (met dank aan Debra Granik) om te tonen wat je als actrice te bieden hebt. 

Recht naar het sterrendom

Nog geen jaar later staat Jennifer al blauw te schitteren in de gesmaakte prequel X-men: First Class, om daarna haar plaats als beroemdheid te bevestigen met een hoofdrol als Katniss Everdeen in The Hunger Games, een tienersaga die qua kwaliteit ver boven de Twilight-reeks uitsteekt. 

Datzelfde jaar nog speelt ze samen met Bradley Cooper - in David O. Russels Silver Linings Playbookde waanzin van het dak. Een prestatie die haar een eerste van wellicht vele oscars opleverde. 

Wat brengt de toekomst?

Met een resem sequels voor zowel de X-men- als de The Hunger Games-franchise en twee prenten waarvan de geweldige David O. Russel aan het roer staat, krijgt Lawrence geen minuut tijd om een adempauze in te lassen.

American Hustle, de eerste van de twee O. Russel-films waar Lawrence aan meewerkt, ziet er alvast veelbelovend uit. Een kinky geklede Jennifer Lawrence lijkt alweer het beste van zichzelf te tonen.