Legendarische films, legendarische gerechten

Het Filmkookboek

Séverine Smetz

Stefanie

Video’s voor Legendarische films, legendarische gerechten

Legendarische films, legendarische gerechten

 r staan meer dan 36 heerlijke recepten in Het Filmkookboek. En als je dan nog zin hebt, kan je na het tafelen meteen ook aan de bijpassende film beginnen. Ter voorbereiding krijg je een korte samenvatting en achtergrondinformatie over de film, foto's van memorabele scènes en enkele wist-je-datjes voorgeschoteld.

 Vlaamse kost

Het Filmkookboek biedt niet alleen een grote keuze uit gerechten, maar ook een gevarieerd en ruim filmmenu. Ben je fan van de Vlaamse film? Dan kunnen De helaasheid der dingen, Aanrijding in Moscou of Steve + Sky je vast bekoren. En wat dacht je van de gerechten die erbij horen: een broodje gehakt met bier, Gentse stoverij en bananasplit?

Godfather gnocchi

In de mood voor een romantische film zoals Chocolat of Eat Pray Love? Dan staat er heerlijke chocolademelk met chili en pasta cacio e pepe op het menu. Juist zin in actie? Dan kan je kiezen uit The Godfather met gorgonzola gnocchi, Casino Royale met een Vesper-cocktail of Ocean's Eleven met een bijpassende salade niçoise. Bij alle 36 films hoort een gerecht.

Comfort food

Dat kan gaan van een anti-kater ontbijt, pasta, comfort food, een snelle hap, veggie, exotisch of een cocktail. Zelfs Homer Simpsons donuts en de spaghetti met balletjes uit Lady en de vagebond veroverden hun plaatsje in het boek.

 

Blauwe maandag

Organiseer je binnenkort een cocktailfeestje? Verras je gasten dan met de meest legendarische filmcocktails uit dit boek. Wat dacht je van de lichtgevende lichtblauwe cocktail uit TRON: Legacy? In de film wordt deze Blue Monday in een bar met de naam End of the Line Club geschonken, op de bovenste verdieping van het hoogste gebouw uit de cyberwereld. Maar als jij genoeg van deze glaasjes serveert, zullen ook jouw gasten zich gauw in de zevende hemel wanen.

Mojito

Mojito kennen we allemaal, maar ook in 1952 viel de mojito-cocktail al bij Che en zijn vriend Alberto in de smaak, toen het duo met de motor het continent doorkruiste. De tocht van Che Guevara werd verfilmd en resulteerde in de prachtige film The Motorcycle Diaries. Behalve het traditionele Mojito-recept geeft Het Filmkookboek nog andere tips prijs. Je kan bijvoorbeeld eens proberen om een mojito te maken met tequila of champagne in plaats van rum!

One for the girls

Een girls night gepland? Dan moet je zeker de cosmopolitan uit Sex and the City uitproberen. Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte zijn gek op dit frisse, zoete en fruitige drankje!

De gerechten uit Het Filmkookboek zijn op zijn minst even legendarisch als de films waaruit ze zijn geplukt en blijven je verbazen: traditioneel, exotisch, verassend of vernieuwend. Dit boek belooft veel kijk- en smulgenot!