Luister, kijk, eet en drink op Het Groot Verlof

Het Groot Verlof

Leuven

Eline Stevens
Google maps
location

De zomervakantie, die staat bij de Leuvenaars ook wel bekend als Het Groot Verlof. Maar het is ook een evenement dat van het Leuvense stadscentrum meer dan een maand lang een haven van zomers plezier maakt.

Wees gewaarschuwd: keuzestress dient zich mogelijk aan. Van 7 juli tot en met 13 augustus organiseert Het Groot Verlof filmavonden, muziekoptredens, een dansfestijn, een eetmarkt, een familiebar en nog zoveel meer. BILL maakt je wegwijs in het reusachtige aanbod.

Luisteren 

De Beleuvenissen vormen een hoogtepunt van Het Groot Verlof. Verschillende pleinen in de stad worden opgefleurd met muziek. Frisse talenten zoals The Lighthouse (van Leuvense makelij) of Milo Meskens wisselen af met bands die hun strepen in de Belgische muziekwereld al aardig verdiend hebben, denk maar aan Hooverphonic of Discobaar A Moeder

Voor wie na de Beleuvenissen nog steeds "meer!" roept, is er eind juli M-idzomer  in de tuin van Museum M. Op de line-up: Warhaus, SX, Het Zesde Metaal, Tamino, Brihang, Delv!s en meer.

Kijken 

Wat is leuker dan film kijken? Film kijken in open lucht. Tijdens Het Groot Verlof kan je gratis naar de cinema, bijvoorbeeld in Museum M, Abdij van Park of Sportkot. 

Eten 

Op de eerste zondag van augustus is het tijd voor Hapje-Tapje. Een culinair parcours door de Leuvense straten laat je de lekkertste hapjes proeven, op de Oude Markt worden speciaalbieren geserveerd en negen Leuvense klassezaken presenteren hun topgerechten op de Grote Markt. Buikje nog niet rond? Bij de familiebar in het stadspark staan food- en desserttrucks klaar. 

Drinken 

Tijdens Het Groot Verlof speelt Museum M caféhouder. Pop-upbar BAR | A | MUZE wordt ineen geknutseld op het dak van het museum. Naast een indrukwekkend uitzicht over de stad biedt de bar comedy-, woord- en muziekperformances. 

Ontdek hier nog veel meer activiteiten van Het Groot Verlof.