Nicolas Caeyers: “Het weekend bestaat niet, nachtelijke uren ook niet”

BILL Awards 2016

Categorie: Doen

Julie

BILL Awards 2016: Nicolas Caeyers

Categorie: Doen

Een creatieve en ambitieuze dromer. Zo beschrijft Nicolas Caeyers zichzelf. De 23-jarige regisseur en trotse oprichter van Invisible Pictures is sinds vorig jaar de rechterhand van het wereldberoemde DJ-duo Axwell /\ Ingrosso.

Je kent Nicolas ongetwijfeld van Eurosong For Kids, Wittekerke of Galaxy Park. Door de jaren heen groeide zijn passie voor het leven achter de schermen. Nu heeft hij een eigen productiehuis waarmee hij filmmuziek, documentaires, videoclips en reclamespots producet. Deze zomer bestaat Invisible Pictures al vijf jaar.

 “You have to lead not to follow”

“Het startte met het maken van aftermovies, maar tegenwoordig heeft elk evenement er één. Ik was het beu om dansende mensen op dansmuziek te monteren, dus stopte ik. Sebastian Ingrosso leerde me: "You have to lead, not to follow."

“Nog tot volgend jaar ben ik creatief directeur bij Axwell /\ Ingrosso, wat vroeger Swedish House Maffia was. Ik onderhandel al een tijdje met Justin Bieber. Verder droom ik van een overeenkomst met Coldplay, Taylor Swift en Beyoncé. She’s the queen. Een langspeelfilm of reclamespots voor parfums, dranken en auto’s zouden ook de max zijn.”

Slaaptekort en nachtmerries

“Velen zijn jaloers op mijn job, maar ze beseffen de zwaartepunten niet. Ik heb een gigantisch slaaptekort en veel nachtmerries. Het weekend bestaat niet, nachtelijke uren ook niet. Artiesten drijven je voortdurend tot het uiterste. Maar de druk weegt niet op tegen de oneindige creativiteit en het leuke aan mijn job. Alles kan en alles mag. ”

“Ik doe heel veel zelf: ideeën uitvinden, regisseren, monteren en muziek maken. Daarom speel ik meer in op mijn eigen naam en niet op Invisible Pictures. Niemand kent het productiehuis dat achter Steven Spielberg schuilt. In de filmwereld draait het om de persoon.”

“Voor grotere opdrachten zoals videoclips en reclamespots werk ik samen met mijn team. Ik vind het heel belangrijk dat we een jonge, kleine en hechte groep blijven. Zo spelen we goed op elkaar in.”

“Calm the fuck down”

“Mijn ouders en vrienden zeggen vaak: Nicolas, calm the fuck down. Ik vergeet altijd wat ik op korte tijd bereikt heb. Voor vele filmmakers in de muziekwereld is David Guetta een hoogtepunt rond hun dertigste. Ik ben nu 23 en heb dit al achter de rug."

"Ik vraag me soms af waar ik nog naar moet streven als ik op mijn 26ste al zou samenwerken met Justin Bieber of Beyoncé. Dan heb ik de top al bereikt en moet ik nog 30 jaar werken.”

“Ik geniet van mijn vrienden.”

“Vroeger draaide mijn leven om werken en studeren. Ik heb nooit een studentenleven gehad. Pas toen ik 21 was, besefte ik dat vrienden belangrijk zijn. Ook dan pas durfde ik zat te worden. Ik had schrik om de controle te verliezen."

"Maar nu geniet ik meer van mijn vrienden. Er is niets leuker dan klagen over een vervelende klant als je beste vriend dat ook doet. Je hart luchten is fantastisch!”

Waarom stemmen op Nicolas?

“Als kleine jongen jaagde ik mijn dromen al na en ik werk keihard om die ook te verwezenlijken. Je moet gewoon streven naar nummer één en op je bek durven gaan.”

>> Stem op Nicolas als jouw favoriet voor de BILL Awards in de categorie Doen.