Wat brengt november in de bioscoop?

Film

Matthias

Matteo Simoni als Rocco Granata in Marina

1. Inside Llewyn Davis

Door: The Coen Brothers

Kunnen Joel en Ethan Coen eigenlijk nog wel falen? Met hun absurde humor en even ongerijmde karakterkoppen weten ze keer op keer te verrassen. De film is op Cannes al hartelijk onthaald (het won de Grand Prix) en werd ook door onze reporters gesmaakt op het Film Fest Gent. Muzikant Llewyn Davis (Oscar Isaac) zal je nooit meer vergeten en de kat krijgt zelf een geestige rol. Ideaal dus voor deze haardvuurdagen. 

Wanneer? Vanaf 6 november

2. Marina

Door: Onze enige echte Stijn Coninx

Het moet gezegd worden: Stijn heeft iets met de giganten van het Belgische muzikale landschap. Na braafjes het slaapverwekkende Soeur Sourire te draaien, legt hij nu - gelukkig met enige zin voor avontuur - Rocco Granata onder de naald van zijn platenspeler. Bovendien krijg je er een bij momenten erg schaars geklede Matteo Simoni bovenop. Bella!

Wanneer? Vanaf 6 november

3. Don Jon

Door: Joseph Gordon-Levitt

Acteren, regisseren en de show stelen op het afgelopen Film Fest Gent? Joseph doet het allemaal met buitenaardse charme. Wie nog in zwijm ligt van Joseph’s passage in Gent kan eindelijk recht veren, want deze maand is hij weer in de bioscoop te bewonderen. Als stoere bink dan nog! Hij kijkt als Don Jon wel wat te veel porno, maar moet niet elke vrouw haar man wat kneden?

Wanneer? Vanaf 20 november

4. The Hunger Games: Catching Fire

Door: Francis Lawrence

Wij waren fan van de eerste Hunger Games. Waarom? Goede regisseur, goede cast en een film die soortgenoten zoals Twilight, Beautiful Creatures en The Mortal Instruments: City of Bones moeiteloos achter zich liet. Toch is het na het vertrek van Gary Ross - die te weinig tijd kreeg om de film te maken die hij wou maken - bang afwachten of de Spelen even genietbaar blijven. Maar met Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth en Philip Seymour Hoffman aan boord, hopen we dat dit nog enigszins kan slagen.

Wanneer? Vanaf 27 november