Onze top 7 uit Cannes (want we konden niet kiezen)

Onze favorieten in elk twee zinnen

Janne

De 70ste editie van het Filmfestival van Cannes zit erop en had heel wat topfilms in petto - of wat had je verwacht? Ontdek de topfavorieten van onze reporter.

7. In the Fade (competitie)

Dit Duitse rechtzaakdrama over de strijd van een vrouw tegen twee jonge neonazi's laat je gegarandeerd achter met een stevige knoop in je maag. Diane Kruger mocht de prijs voor Beste Actrice mee naar huis nemen voor haar vertolking.

6. Good Time (competitie)

Robert Pattinson is een crimineel die zijn autistische broer wil helpen, maar constant pech heeft en willekeurige mensen ongewild bij zijn daden betrekt - het is eens iets anders. In de Belgische zalen vanaf 11 oktober 2017.

5. You Were Never Really Here (competitie)

Over kindprostitutie en huurmoordenaars, met een fenomenale Joaquin Phoenix in de hoofdrol. Lynne Ramsay, regisseur van We Need to Talk About Kevin, is helemaal terug.

4. Jupiter's Moon (competitie)

Als ik de synopsis had gelezen of de trailer had gezien, was ik nooit naar deze gaan kijken. Gelukkig deed ik dat wel en werd ik betoverd door de cinematografie van deze Hongaarse film over de vluchtelingenproblematiek. 

3. The Killing of a Sacred Deer (competitie)

Yorgos Lanthimos is terug met 1) Colin Farrell en 2) een even absurd verhaal als dat van zijn vorige film The Lobster. Tijdens de film doorloop je een emotioneel proces van nieuwsgierigheid over afschuw en van keuzestress tot je handen voor je ogen klampen. En wat. een. poster!

2. How to Talk to Girls at Parties (buiten competitie)

We verwachtten een 21ste eeuws tienerverhaal, en kregen een punkrockliefdesverhaal met aliens in de jaren 70 en met onder andere Nicole Kidman als punkqueen. Oké!

1. Patti Cake$ (Quinzaine des Réalisateurs)

Een zwaarlijvig meisje uit de lagere klasse dat wordt gepest en hard moet werken om de ziekenhuiskosten van haar oma te helpen afbetalen, blijkt een groot talent voor dichten, rappen en show geven te hebben. Voor fans van The Get Down en bij uitbreiding, wel euh, voor iedereen. Na afloop van deze film volgde een gigantische staande ovatie met oorverdovend applaus en liepen we nog uren met een brede smile rond. Bij ons te zien in het najaar.

 

Lees hier alle avonturen van BILL-reporter Janne in Cannes.