De BILL-tv-gids voor de zomer

omdat kampioen zijn niet langer plezant is

Lies

FC De Kampioenen, Tour de France, WK voetbal en nog maar eens FC De Kampioenen... Er is naar aloude gewoonte bitter weinig interessants op tv dezer dagen, maar BILL zocht en vond de parels tussen de zwijnen.

Lachsalvo's à volonté

Deze zomer traint Acht je lachspieren. Op het programma staan onder meer de Britse talkshows The Graham Norton Show en Alan Carr: Chatty Man. De twee flamboyante gastheren nodigen de grote sterren uit op hun sofa's en weken het ene lachsalvo na het andere los. 

De herhaling waardig

Onze openbare omroep haalt tijdens het zomerseizoen gelukkig meer van onder het stof dan enkel FC De Kampioenen. Wie nog op zoek is naar een originele last minute, vindt inspiratie in Reizen Waes. Tom Waes, de grootste avonturier van het land, neemt de rol van gids op zich en doet je atypische reisbestemmingen als Turkmenistan, Colombia en Zuid-Soedan ontdekken.

 

Ook Arnout Hauben, Jonas Van Thielen en Mikhael Cops zagen dit jaar een stukje van de wereld. Het trio maakte een voettocht langs de frontlijn van WO I, op zoek naar restanten van De Groote Oorlog.Met als resultaat de topreeks Ten Oorlog

Topserie

Zin in iets nieuw? Dat vind je vanaf volgende week in het zendschema van Canvas met Les Revenants, een reeks waarin de doden weer tot leven komen. Vrees niet, de serie is geen Walking Dead-kopie vol enge zombies die de wereld willen overheersen.

Wanneer deze doden ontwaken uit hun uitgelopen middagdutje zijn ze nog geen haar veranderd en kunnen ze zich niet eens herinneren dat ze het rijk der levenden ooit hebben verlaten. Ze keren nietsvermoedend terug naar hun huizen, waar ze hun nabestaanden de schrik van hun leven bezorgen. Emmy-winnaar Les Revenants was al een enorm succes in Frankrijk en probeert vanaf 11 juli Vlaanderen te boeien. Een aanrader!

Festival vanuit je zetel

Geen ticket voor de grote festivals bemachtigd? Dan kijk je toch gewoon vanuit je luie zetel naar de vele festivalmagazines? OP12 brengt momenteel verslag uit van Rock Werchter en in augustus zorgt Ilse Liebens ervoor dat je geen moment mist van PukkelpopJIM covert met Festivalitis een breder gamma aan festivals, waaronder Tomorrowland, Lokerse Feesten, Suikerrock, Feest in het Park en Laundry Day.