De Rode Duivels op groot scherm

WK voetbal hotspots

Nathalie

Criteria voor de perfecte blokpauze: GROOT scherm, caipirinha’s en voetbalsfeer.

Zo alomtegenwoordig dat je er echt niet aan kan ontsnappen: Happy van Pharrell, Miley’s tonglap en het WK voetbal. Het voetbalvirus is besmettelijk en dus dribbelt BILL naar de beste plekken om de Duivels aan te moedigen. Criteria voor de perfecte blokpauze: GROOT scherm, caipirinha’s en voetbalsfeer.

Brussel

In centrum Brussel kan je elke dag de ziel uit je lijf supporteren in Le café du Mundial. Een groepje voetbalvrienden gaf het voormalige atelier van modeontwerper Christophe Coppens een makeover tot voetbalhemel met tien schermen. Dit pop-up café (nu al meest-beu-gehoorde woord van 2014) is elke matchdag open tot de finale op 13 juli. 

Wil je nog dichter bij de voetbalgoden komen? Een steenworp verder spelen de Rode Duivels op het dak van de Beursschouwburg. Alvast perfect voor de rooftop afterparty. Voetbal niet zo je ding? Ga dan voor het uitzicht en de gratis concerten (How to dress well speelt op 14 juni). 

>> Le Café du Mundial, Nieuwe Graanmarkt 22 Brussel
>> Beursschouwburg, A. Ortsstraat 20 Brussel. 

Gent

Nooit gedacht dat de Rode Duivels nog een set zouden spelen in de concertzaal van de Vooruit! Op 26/6 spelen onze golden boys tegen Zuid-Korea. Hun overwinning kan je achteraf vieren met de rock-‘n-roll van Date With The Night. Voor de sportieve podiumprestaties zorgen YAWNS (Humo’s Rock Rally finalist) en een dj-set van The Van Jets

FC DOK is elke matchdag present met bijpassende soundtrack en voedsel uit alle windstreken. Sowieso de beste chillplek voor de zomer en naast voetbal is er nog massa's te doen. Geen fiets om tot aan de haven te bollen? In het centrum zorgt het Pop Up WK Café voor authentieke supporterssfeer.  

>> Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23 Gent.
>> DOK, Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan Gent. 
>> Pop Up WK Café , Lange Kruisstraat 4, Gent.

Kortrijk

Dienstmedeling van de KULAK: WK-bingewatchen kan nefaste gevolgen hebben voor de examenresultaten (duh). Om het uitbreken van een studentenrevolutie te verhinderen, tonen ze in Kortrijk hun goede wil: groot scherm op de campus! 

De voetbalfan komt ook aan z’n trekken op het Schouwburgplein in Kortrijk. Daar verrijst een compleet voetbaldorp met Braziliaanse vibes. 

Leuven

Deze keer moet dEUS plaats ruimen voor de nationale voetbalgoden. In de grote zaal van het Depot kan je de matchen volgen op gigagroot scherm. Ook het gezellige Bar Stan zendt alle Duivelse matchen uit. Wil je hardcore voetbalsfeer? Op 17 juni opent OHL stadion Den Dreef de deuren voor de match tegen Algerije. Je waant je bijna op de tribune van het Maracanã-stadion in Rio. Bijna. 

>> Het Depot, Martelarenplein 12 Leuven. 
>> Bar Stan, Constantin Meunierstraat 2 Leuven. 
>> Den Dreef, Kardinaal Mercierlaan 46 Heverlee. 

Hasselt

Voetbalgekte in Limburg gegarandeerd met het Festival da Copa. Mis geen seconde van het WK op het Dusartplein en laat je inner Kompany los in het mini WK-tornooi. 

Is het je ultieme droom om het WK te volgen in het gezelschap van Jean-Marie Pfaff en Braziliaanse danseressen? Rumour has it dat dit feestje ergens in de Hasseltse underground doorgaat. Alle tips welkom op de redactie. 

Antwerpen

De Cargo zomerbar is een vaste waarde tijdens voetbaltornooien. Supportershol met vijf sterren in Park Spoor Noord: alle matchen, veel plaats, cocktails en een dak boven je hoofd voor de Belgische regen. 

Tielt/Roeselare

In Tielt mis je geen dribbel van de Duivels dankzij het grote scherm op de Markt. De zomertalkshow Hotel M brengt een groot scherm mee naar het Stationsplein in Roeselare. Je moet er dan wel Marcel Vanthilt bijnemen. 

Oostende

Het strand is er al en met een gigantische LEDwall en tribune is het voetbalfeest compleet. Brazil Aan Zee neemt tijdens het WK de Wellington Renbaan in. Bij de openingsmatch op 12 juni zorgt Regi voor de opwarming  Waar zijn die handjes?