Het wereldrecord sollicitatiebrieven

Op TV: Ooit komt het goed

Nathalie

Video’s voor Het wereldrecord sollicitatiebrieven

"Zorg ervoor dat ik maandag kan beginnen of die teef gaat eraan!"

Soms is het leven van een BILL-reporter hard. De wekker om 6.30u en treinen naar Antwerpen voor een gesprek met Stijn Boels. De jonge tv-maker zit midden in de opnames van Ooit komt het goed en is druk-druk-druk. Vanaf donderdag vuurt hij sollicitatietips op je af in de nieuwe serie op één. 

Stijn is samen met zijn kompanen Tomas, Thibault en Tijs het gezicht van Ooit komt het goed. Ze kennen elkaar van het OP12-programma Magazinski. “Heerlijk, samen domme dingen doen zoals YouTube-filmpjes namaken. Zo brak ik ooit m’n enkel bij een trampolinesalto.” Nu binden ze de strijd aan met de jeugdwerkloosheid.

Waarom op tv een job zoeken? 

Stijn Boels: "Veel jongeren zijn het slachtoffer van de crisis. We willen die serieuze problematiek aankaarten, maar dan op een lichte toon. Waarom niet eens de sollicitaties overslaan en gewoon beginnen werken zonder een contract? Het is een ludiek programma, maar je kan er ook echt iets uit leren. Hoe je een sollicitatiebrief schrijft bijvoorbeeld, we hebben er maar liefst 723 verstuurd." 

723 sollicitatiebrieven! Is dat geen wereldrecord? 

"We hebben op alle mogelijke vacatures gesolliciteerd. Jammer genoeg kregen we maar op 100 brieven een antwoord en zijn er slechts twee gesprekken uitgekomen. Redelijk deprimerend dus. Het grote probleem is dat je niet de kans krijgt om je te bewijzen. Elke keer word je per brief al geweigerd door je gebrek aan ervaring. Zo kan je natuurlijk nooit ervaring opdoen."

Gat in de markt

Hoe moet je het dan aanpakken? 

"Laat ons zeggen dat je het lot een handje moet helpen. In de eerste aflevering heb ik een gesprek met een dame van een communicatiebureau. Om het interview positief te beïnvloeden, bedachten we het briljante plan om haar handtas te stelen en dan als "eerlijke vinder" terug te brengen." 

Tijs zoekt ondertussen naar het gat in de markt.

"Hij is een echte ondernemer en gaat op zoek naar het grote geld. Een van zijn ideeën is om zeewater te verkopen. Als je hem straks in een Bentley voorbij ziet cruisen, weet je dat het gelukt is."

Ergste vakantiejob ooit

Wat is de ergste job die jij ooit gedaan hebt?  

"Ik heb enorm veel interimjobs gedaan. Voor een glasvezelbedrijf moest ik stof opscheppen en vervoeren. Het was 34 graden die zomer en de helft van het stof waaide uit de kruiwagen nog voor ik klaar was." 

Naast tv ben je ook nog muzikant. Hoe loopt het bij de Bed Rugs

"We zijn bezig aan een nieuwe plaat, onze derde al. Verwacht  dromerige jaren 60-pop. Er zijn ook shows gepland in Brussel, Frankrijk en Engeland." 

Ooit komt het Goed: vanaf donderdag 20 februari wekelijks op Eén.
Bed Rugs speelt op 13 maart in de Brusselse Beursschouwburg