Project Play: een wereld zonder werk

nieuwe serie over de (on)zin van werken

OP12

Nathalie Hoes Mattijs Deraedt

Ruth & Lize van RAW vertellen over Project Play.

Nooit meer werken. Vooral op maandagmorgen schiet die wensdroom wel eens door ons hoofd - al dan niet met het geweldige anthem 'Hoeren neuken Nooit meer werken' als soundtrack. Wat als werken echt niet meer bestond in de toekomst? Het antwoord ontdek je in (web)serie Project Play. 

Project Play is een van de experimentele formats die OP12 vanaf 8 september op de wereld los laat. Onder de noemer TV Lab krijgt jong talent de kans om tv heruit te vinden. Er zitten vooral pilots tussen, maar Project Play is een volledig miniserie van de hand van RAW. Dat is de sexy bekkende afkorting van Ruimte voor Artistiek Werk. Klinkt saai? Wacht tot je het kantoor met eigen minigolfbaan ziet! 

RAW is een co-working space voor artistiek mensvolk. Ruth Mellaerts: "Ik ben afgestudeerd als scenarioschrijfster en begon te werken voor theater en TV. Het is moeilijk om je te motiveren als je de hele dag alleen thuis zit te werken." Om niet eenzaam in pyama tot 14u te procrastinaten zocht Ruth met gelijkgestemde zielen een plek om samen te werken.

Brussel bleek te duur, dus streek RAW neer in een kantoorgebouw in Zaventem. Een grappig contrast: jong artistiek talent dat zit te brainstormen in een saai kantoorgebouw. Het is geen klassiek collectief, maar een co-working space waar iedereen individueel werkt. De meesten zijn gelinkt aan de filmsector, dus de babbels aan de koffiemachine resulteerden uiteindelijk toch in een project samen. Lize Spit: "Het ziet er wat grijs uit hier, maar tegelijk is er weinig afleiding en werkt de ietwat bizarre omgeving inspirerend. Onze (web)serie is daar het resultaat van." 

Project Play is een soort toekomstversie van Het Eiland. Ruth Mellaerts: "De serie speelt zich af in de toekomst. Werken bestaat niet meer. De personages ontdekken een ruïne waar ooit gewerkt is en proberen het verleden te construeren. In vijf afleveringen hebben we het over de zin en onzin van werk. Project Play gaat niet voor de bulderlach, het is eerder absurde humor."

Je kan Project Play vanaf maandagavond 8 september bekijken OP12 en online. Vijf afleveringen van 10 minuten - ideaal voor kijkers met een short attention span