Please Release Me: Don't Call me Son

Kunstencentrum Buda // Cinema ZED // Cinema ZUID // KASKcinema

Pieter

Hoewel er jaarlijks duizenden films in duizenden bioscopen verschijnen, zijn er nog heel wat films die het witte doek nooit halen. Niet noodzakelijk omdat ze niet goed genoeg zijn, wel omdat een internationale release te duur is, er geen geld meer overblijft voor de ondertiteling, etc... Vier Vlaamse filmtempels bundelen daarom de krachten, om maandelijks zo'n vergeten parel op te vissen.

Onder de noemer Please Release Me slaan KASKcinema (Gent), Cinema ZUID (Antwerpen), Cinema ZED (Leuven) en Kunstencentrum Buda (Kortrijk) de handen in elkaar. Elke maand programmeren ze samen één film die in België niet werd uitgebracht.

Op het menu in april: Don't Call me Son, een Brazilliaanse topfilm die op het filmfestival van Berlijn pas nog de Männer Magazine Readers’ Jury Award wegkaapte. De zeventienjarige Pierre speelt in een band en kleedt zich graag androgyn. Met zijn gewaagde outfits en dito make-up jaagt hij de harten van zowel meisjes als jongens op hol.

Pierres leven wordt compleet ondersteboven gegooid wanneer blijkt dat zijn moeder Aracy hem als baby uit een ziekenhuis stal. Zij belandt in de gevangenis, en Pierre moet noodgedwongen terug naar zijn biologische ouders, die hem zijn geboortenaam Felipe teruggeven. Zijn nieuwe gezin is overigens niet erg happig op Pierres ge-experimenteer met make-up en kleedjes. 

 

Check hier wanneer Don't Call me Son aan jouw deur passeert.