Terug naar Twin Peaks zonder Lynch

25 jaar Twin Peaks

"I'll see you in 25 years..."

Pieter

Of Laura Palmer een vrouw van haar woord is? Afwachten tot 2016.

Dat Twin Peaks terugkomt, wist iedereen al. Helaas zal de maestro achter 's werelds meest geheimzinnige tv-dorp niet opnieuw achter de camera staan. 

Regisseur David Lynch kondigde begin oktober al aan dat Twin Peaks terugkeert naar het kleine scherm. De cultserie krijgt dus een vervolg, na twee gesmaakte seizoenen en een (slechte) langspeelfilm in de jaren negentig. Lynch kondigde gisteren echter aan dat hij niet (meer) bij de revival van de serie betrokken zal zijn. Productiehuis Showtime komt immers niet met genoeg kluiten over de brug om Lynch's visie tot leven te wekken. 

Special Agent Dale Cooper returns

Over hoe Twin Peaks 2.0 er precies gaat uitzien, is nog maar weinig bekend. Kyle MacLachlan - legendarisch in zijn rol als Special Agent Dale Cooper - bevestigde wel al zijn terugkeer naar het maccabere dorpje. 

De hardcore fans weten dat Laura Palmer - het vermoorde schoolmeisjes waarrond de hele plot van Twin Peaks draait - in de allerlaatste aflevering al de terugkeer van de serie aankondigde. Ze meldt daar immers dat ze Cooper "binnen 25 jaar zal terugzien". De finale van Twin Peaks verscheen morgen exact 25 jaar geleden, namelijk op 8 april 1990. Haar kalender klopt wel niet helemaal, maar in 2016 zien we Palmer eindelijk - of liever hopelijk - met z'n allen terug. 

Stemmen ronselen voor Lynch

Ondertussen zijn er duizenden fans wiens dromen als een donderslag bij heldere hemel in dingelen zijn geslagen. In een verwoede poging om de serie te "redden", startten enkele burgers een online petitie. Die kan je hier tekenen. Na een kleine 24 uur wisten de organisatoren al meer dan negenduizend virtuele handtekeningen te verzamelen. Ze hopen zo Showtime te overtuigen om nog wat langer aan Lynch's mouw te trekken. Want het blijft maar de vraag of Twin Peaks zonder het wakende oog van haar geestelijke vader wel Twin Peaks is.