Uitkijken naar #Cannes2017

Zon, zee, strand en Robert Pattinson.

Janne
  • 17 tot 28 mei 2017

In april kregen we al het één en ander te horen over de 70ste editie van het prestigieuze Filmfestival van Cannes, van virtual reality tot het regiedebuut van Kristen Stewart en de terugkomst van Al Gore. Met de aftrap van het festival en onze koffers (bijna) gepakt, weten we ondertussen al heel wat meer. Ontdek onze watchlist.

You Were Never Really Here

Op het grote scherm in 2011 maar nog lang niet uit het hart: de emoties die het intense We Need To Talk About Kevin toen bij ons opwekte komen meteen terug boven bij de herinnering eraan. Nu presenteert de Schotse regisseuse Lynne Ramsay haar nieuwe langspeler You Were Never Really Here in de officiële competitie van het festival, met Joaquin Phoenix als hoofdrolspeler Joe, een veteraan die een jong meisje probeer te redden uit de sekshandel. Hopelijk zonder (of misschien net wel) wekenlange emotionele nasleep deze keer.

The Killing of a Sacred Deer

Ook in de officiële competitie: de nieuwe van Yorgos Lanthimos, twee jaar geleden nog leverancier van de openingsfilm van Film Fest Gent. De Griekse regisseur nodigde opnieuw Colin Farrell uit voor de hoofdrol, die na een bijna-kreeft deze keer een briljante chirurg mag vertolken. Waar er precies een hert aan te pas komt en of dat hert dan Colin Farrell in een tweede leven is, dat is nog even afwachten.

The Beguiled

Drop ik even diezelfde Colin Farrell middenin een huis met enkel vrouwen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, moet Sofia Coppola gedacht hebben. Seksuele spanningen verzekerd in The Beguiled! Met Nicole Kidman, Kirsten Dunst en Elle Fanning mogen we alvast uitkijken naar een heel erg blonde topcast.

Good Time

Want Robert Pattinson. (Check de trailer). 

Patti Cake$

De Quinzaine des Réalisateurs oftewel de Directors’ Fortnight is een apart filmfestival dat parallel met het officiële festival georganiseerd wordt in Cannes met een focus op onafhankelijke films en minder bekende regisseurs. Toen de Amerikaanse Geremy Jasper afgelopen januari na het Sundance Filmfestival door Variety bestempeld werd als een director to watch zetten wij zijn langspeeldebuut Patti Cake$ over de muzikale reis van een ongewoon, maar ambitieus hiphopmeisje meteen op onze to watch-lijst.

En ook nog:

  • Camouflage: de kortfilm en het KASK-afstudeerwerk van de Turks-Oostenrijkse Imge Özbilge strijdt mee om een beeldje in de Cinéfondation-kortfilmsectie van het festival. Op 26 mei mogen we op haar uitnodiging de officiële rodeloper-avond bijwonen.
  • La belge histoire du festival de Cannes: "een vrolijke roadmovie over 70 jaar Belgische films in Cannes": onmisbaar voor Belgische filmliefhebbers, lijkt ons zo.
  • Cinema de la plage: elke avond kan iedereen, met of zonder uitnodiging, gratis terecht op het Macé-strand om oude klassiekers te bekijken. Zonsondergang, goeie films en zand tussen de tenen? Hemels!

>>> Ook BILLs filmvrouw Janne zal erbij zijn in Cannes van 19 tot 27 mei 2017. Volg BILL op Facebook, Snapchat en Instagram om haar avonturen in Zuid-Frankrijk live mee te volgen!