Vergeet Netflix: BREEDBEELD serveert gratis kortfilms bij je pizza

BREEDBEELD Festival

Pieter

Schrap je Netflix-abonnement maar: met Cinema Pizza stilt BREEDBEELD zowel de honger in je maag als je goesting in cultuur. Van 14 tot en met 23 september krijg je in Antwerpen namelijk gratis en voor niets een Vlaamse kortfilm cadeau, telkens wanneer je een pizza bestelt. 

 N̶e̶t̶f̶l̶i̶x̶ Pizza & chill 

BREEDBEELD is het Vlaamse steuntpunt voor (nog) niet-professionele fotografen, cineasten en mediakunstenaars. Omdat kortfilms in Vlaanderen zelden doorsijpelen tot bij de doorsnee filmliefhebber, kwam BREEDBEELD met Cinema Pizza op de proppen.

Het concept is simpel: telkens wanneer je tijdens het festival een pizza bestelt (bij één van de deelnemende pizzeria’s), krijg je gratis en voor niets een QR-code mee in je pizzadoos. Die code leidt je naar één van de tien geselecteerde kortfilms, geplukt uit de programma’s van de voorbije edities van Ciné Public en Filmgala

Film, foto en quattro stagioni's 

Begin je al te watertanden bij de gedachte aan een heerlijke quattro stagioni met een al even lekker filmpje? Wacht dan tot je de rest van het programma kent. Cinema Pizza is zoals we al zeiden maar één van de verschillende takken van BREEDBEELD Festival.

Op 22 september ben je welkom op het kortfilmfestival (vroeger bekend onder de naam Ciné Public) en van 14 tot 23 september loopt er een foto-expo op het Mechelseplein in Antwerpen. Daarvoor selecteerde een jury (met onder anderen Alex Vanhee en Jimmy Kets) hun 10 favorieten uit meer dan 2500 ingezonden beelden. Op 16 september kan je tijdens de portfoliodag van professionals uit het veld komen leren hoe je met je werk galeriehouders, curatoren en fotoredacteurs moet inpalmen.