Vier keer film in de zomer

Cinema Galeries - Budascoop - Cinema Zuid - Zomerfilms

Inge Martens

De zomer nodigt jou (inclusief de pollen en vieze beestjes) uit om die bingewatching avonturen even aan de kant te schuiven. Wat niet wil zeggen dat je je portie film moet missen.

 

L'heure d'été - Brussel

Cinema GaleriesBrussel Bad en de stad Brussel zetten hun schouders onder L'heure d'été. Een filmfestival dat je zowel binnen als buiten beleeft. Na Texas en Rome, wordt de toeschouwer dit jaar door Montréal geleidt. Met Jesus de Montreal, Monsieur Lahzar en Love Project ontdek je film en en passant ook een stukje Canada. Een absolute must-do!

Het in - en outdoor festival L'heure d'été vindt plaats van 3 juli tot 9 augustus. Meer info vind je hier.

 

Budascoop - Kortrijk

De Budascoop houdt ook in de vakantie de cinemastoeltjes warm. De Kortrijkse cinema verwent je met Que horas Ela Volta (over een precaire moeder-dochterrelatie), Amy (docu over wijlen Amy Winehouse) en Dheepan (winnaar Gouden Palm). Nog meer filmische verwennerij is er met de avant-première van Galloping Mind, het filmdebuut van choreograaf Wim Vandekeybus (die zelf ook aanwezig zal zijn).

Meer info over het programma van Budascoop vind je hier.

 

 

Cinema Zuid - Antwerpen

De alternatiefste, gezelligste cinema in Antwerpen doet niet aan een zomersabbat. Verkoeling zoek je bij Who's Afraid Of Virginia Woolf, Catch-22 en Jaws. Een uitgebreide lijst met classics zoals je ze nergens anders vindt. Snoepjes voor de filmfan.

Check het volledige programma hier.

 

Zomerfilms - Leuven

Cinema ZED sluit zomers de deuren van de zalen, maar in plaats daarvan krijg je nog iets beter. Zomerfilms trekt deze zomer naar de meest onverwachte hoekjes van de stad. Van de bib, M-Museum en de verschillende parken: films zoals While We're Young, Duel en Paradise Trip worden er enkel beter op.

Zomerfilms vindt plaats in Leuven op verschillende locaties van 18 juli tot 15 augustus. Meer info vind je hier.