Vijf gedachten bij het bekijken van The Neon Demon

The Neon Demon

Lotte

The Neon Demon - Trailer

Model zijn draait niet enkel om glitter en glamour. The Neon Demon schetst een beeld van een wereld waarin looks alles zijn en jaloezie welig tiert. Op 15 juni verschijnt de film in de Belgische bioscoopzalen. Deze vijf gedachten flitsten door ons hoofd tijdens het kijken. 

"Is dat Doornroosje?"

De hoofdrol is weggelegd voor Elle Fanning, die eerder de rol van prinses Aurora mocht vertolken in de film Maleficent. In The Neon Demon geeft ze gestalte aan de 16-jarige Jesse, een jong meisje dat aanspoelt in Los Angeles op zoek naar een carrière als model. Haar jonge, onschuldige uiterlijk gaat er niet onopgemerkt voorbij. Ze trekt de aandacht van ontwerpers, fotografen en vooral van de andere modellen.

"Oké, dit is duidelijk geen Disneyfilm."

Elle Fanning laat het Disney-universum ver achter zich in deze thriller/horrorfilm. Dat het geen feelgoodmovie wordt, is al duidelijk vanaf de eerste beelden. Het onderwerp is donker, de sfeer grimmig en onheilspellend. 

The Neon Demon

"Het ziet er zo mooi uit."

Met de modewereld als achtergrond bevinden de personages zich geregeld op fotosets, maar ook de beelden die in de film zelf worden gebruikt zijn vaak een plaatje op zich. Regisseur Nicolas Winding Refn kiest voor zorgvuldig afgewerkte composities. 

The Neon Demon

"Misschien is model zijn toch geen droomjob."

De film toont de lelijke kanten van een wereld die draait om alles wat mooi is. Onze obsessie met schoonheid wordt benadrukt en bekritiseerd. "Beauty isn't the most important thing, it's the only thing." 

The Neon Demon

"Gaat ze nu echt...? Is dat...? Jep. Ieuw."

The Neon Demon is niet het soort horrorfilm dat je doet beven in je cinemastoel. De film laat je niet opspringen uit je zetel, maar een dreigende sfeer is altijd aanwezig. Het zijn vooral afschuw en kokhalsneigingen die af en toe de bovenhand nemen. Na het kijken nog even wachten met eten is aan te raden. 

Je kan The Neon Demon vanaf 15 juni bekijken in de Belgische cinemazalen.