Wie zou wie spelen?

Acteurs - muzikanten look-a-likes

Inge

In Anton Corbijns laatste filmische feit Life geeft Dane DeHaan gestalte aan de iconische figuur van James Dean. Een acteur die in de huid kruipt van een andere acteur, erg meta allemaal. Biopics over muzikanten zijn dan weer andere koek.

Wij worden even casting director en zoeken uit welke acteur kans zou maken voor de rol van muzikale fenomenen. Denk vooral met ons mee, want beter dan de combo Will Ferrell en Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) gaat het niet worden, vrezen we.

Tom Hardy's Sex Is On Fire

Deze Britse acteur kan perfect doorgaan voor de kenmerkende lad, maar transformeert in iedere rol weer op indrukwekkende wijze. Al zwijgzame bartender in The Drop of als (een even zwijgzame) krijger in Mad Max: Tom is een toppertje. En een look-a-like met leadzanger van Kings Of Leon Caleb Followill, zo bewijst onze studie. Het levert allicht interessant beeldmateriaal op, want way back droegen de KOL-jongens hun manen nog lang. Kan niet mis staan bij Hardy.

Van Beck tot Cera

Micheal Cera: dat zijn rollen als een verlegen, nerdy jongetje die dàt meisje niet durft uitvragen. Maar de 27-jarige, Canadeze acteur kan ook prima doorgaan voor de (jongere versie van) muzikant Beck. Muzikale ambities zijn er al, want Cera rommelt met The Long Goodbye ook wat aan in de indie-scene en op MySpace (in 2007 dan toch).

Wake up in the morning ... with Gossip Girl

Hoewel Blake Lively (met kind en echtgenoot) allicht wat beters te doen heeft dan te ontwaken in een badkuip, kan ze gerust voor wildebras Kesha doorgaan. (De oorwurm TiK ToK tikt nog altijd hevig na.) Na Gossip Girl lijkt het geroddel in de wandelgangen wat bekoeld, de actrice focust zich nu op het vervolg van haar carrière en eerder genoemd kind en echtgenoot.