WowMen! droomt van gendergelijkheid

WowMen!

Juli Apponen, Samira Elagoz

Maxime De Ruyck

Tenzij je de laatste maanden in een krater op Mars kampeerde, heb je vast al wel gemerkt dat 2017 het jaar van het feminisme was. Het begon met de wereldwijde Women's Marches en eindigde met de tsunami van #MeToo. WowMen! festival presenteert je een wereld waarin mannen en vrouwen gelijkwaardig naast elkaar staan.

De krochten van Tinder

De Fins-Egyptische theatermaakster Samira Elagoz groeide op in een Fins dorpje midden in nergens. Na haar tienerjaren trok ze weg, klaar om de wereld te ontdekken. In 2014 won ze de Blooom Award voor haar kortfilm Four Kings. Wie al eens rondhangt op Tinder en Chatroulette, kan beamen dat je er niet altijd het kruim van de mensheid tegenkomt. Samira Elagoz maakte met Cock, Cock... Who's There een performance-documentaire over haar zwerftochten langs datingsapps en ontmoetingen met mannen. Ze probeert de controle terug te nemen, maar botst daarbij onvermijdelijk op de grenzen van het vrouw-zijn. Maar zijn die grenzen wel echt? Opgepast, deze vertoning bevat wel schokkende beelden!

Te zien op 6 en 7 maart in Kaaitheater

Less is more

Wanneer de Finse Juli Apponen op de scène staat, is ze niet geïnteeseerd in alle mogelijkheden die er daar voor haar liggen. Ze gaat net bewust op zoek naar de grenzen en beperkingen. Life is hard and then you die - part 3 is een oncomfortabele voorstellingen waarin Juli Apponen zichzelf letterlijk en figuurlijk blootgeeft. Dit is het verhaal van haar lichaam, en onvermijdelijk van haar identiteit. 

Te zien op 7 en 8 maart in Kaaistudio's

Vandaag is rood

De kleur van alles wat tussen liefde en agressie huist. De Dominicaans-Amerikaanse Ligia Lewis  is danseres, choreografe en performster. In minor matter presenteert ze de sociale ruimte door middel van licht, geluid en lichamen. De drie dansers werken zich in een spiraal van toenemende uitputting toe naar het centrum: wat is blackness?

Te zien op 9 en 10 maart in Kaaistudio's