Zet 2017 goed in met BILL's cultuurtips tot de zomer.

Haal je agenda erbij!

Sofie

Het nieuwe jaar is begonnen, je hebt een maagdelijk nieuwe agenda/kalender aangeschaft en nog geen idee wat er allemaal in te noteren? Dat treft! Maak je culturele voornemens waar met BILL's tips tot de zomer:

 

Januari: Blokontspanning bij Winterbar Eliza in Brussel

Helemaal tot rust komen bij Winterbar Eliza.

Nog even tot rust komen voordat de examens écht beginnen? Dan kan je doen bij de officiële pre-opening van Winterbar Eliza! Tot en met 8 januari kan je hier terecht voor theatervoorstellingen, optredens, een drankje, een antiek- en brocantemarkt…  En dat allemaal gratis! 

Wat heeft een student nog meer nodig? Yoga! Sla de examenstress van je af met Manish Gupta, een doorwindterde Indische yogi die je laat ontspannen in het winterlandschap van het Elizabethpark

Nog even tijd? Dan kan je je dag in pracht en met vuur afluister op het gezellige en warme nieuwjaarswinterfeest! Dit allemaal met een avondvuurspektakel door de circusjongens Adnane en Bilal

Wanneer? Winteryoga & avondvuurspektakel 07/01 van 15:00 tot 23:00

 

Februari: Donkere winterdagen in de cinema

"I chose not to choose life. I chose somethin' else. And the reasons? There are no reasons. Who needs reasons when you've got heroin?" - Irvine Welsh, Trainspotting

In 1996 deed Danny Boyles cultfilm Trainspotting heel wat stof opwaaien. Trainspotting, gebaseerd op het gelijknamige boek van Irvine Welsh, speelt zich af in de achterbuurten van Edinburgh waar vijf vrienden zich uit verveling op heroïne storten. Met alle gevolgen van dien.

Nu, een dikke 20 jaar later komt T2 uit, het langverwachte vervolg met de originele cast uit 1996.

Wanneer? op 15 februari 2017 verschijnt T2 in de Belgische filmzalen.

 

Maart: Dans de lente in met 1000 Pieces Puzzle.

1000 Pieces Puzzle Showcase

 

Nood aan groovy beats, multiculturaliteit en dansexperiment om die winter van je af te schudden? 1000 Pieces Puzzle Schowcase is het hoogtepunt van een internationaal uitwisselingsprogramma onder leiding van Cindy Claes, een Belgische choreografe en artistieke coach die een uiteenlopende mix van de boeiendste dansers uit België en het Verenigd Koninkrijk bij elkaar brengt. 

Tijdens een intensieve bootcamp worden enthousiaste danstalenten en choreografen gestimuleerd om hun eigen dansproject verder te ontwikkelen. Het resultaat is een veelbelovende en explosieve show in Zinnema. 

Wanneer? Zaterdag 11 maart om 19:30

 

April: Bloemen, bijen en borstbollen

Wouter Deprez

"De tuin is bijna gezuiverd van ongewenste bezoekers als de dokter belt. Hij zegt dat er onkruid groeit in de tuin die haar lichaam is." uit Bloemen, Bijen & Borstbollen door Wouter Deprez en Ruben Focketyn.

We kunnen ons steeds moeiteloos laten omtoveren door de poëtische, indringende woorden van Wouter Deprez. Steeds slaagt  hij er moeiteloos in het juiste evenwicht te bewaren tussen de lach en de stilte, de humor en de ontroering. Met zijn muzikale en avondvullende voorleesvoorstelling Bloemen Bijen & Borstbollen zal dat vast niet anders zijn. 

Tot diep in de lente tourt Wouter Deprez met zijn voorstelling door Vlaanderen. Wees er snel bij want de tickets vliegen de deur uit.

Wanneer? Rep je voor de laatste tickets in Hasselt (25/1),  Roeselare (19/2), Brugge (19/4 of 30/4),  Mechelen (25/4), Antwerpen (4/5) of Gent (12/5).

 

Mei: Muzikale ontdekkingen spotten vóór de festivalzomer

Les Nuits Botaniqe

 

Eén unieke plek, tientallen concerten. In mei opent de Brusselse Botanique opnieuw de deuren voor muzikale ontdekkingen met Les Nuits. Proef de lente in het park van de Kruidtuin en pik optredens mee van onder andere Hydrogen Sea, Gruppo di Pawlowski en Cocaine Piss.

Wanneer? Van 11 mei tot 20 mei

 

Juni: Couleur Café op een nieuwe locatie

Couleur Café 2017

 

De locatie was lang onzeker, maar over een goed half jaar barst het multiculturele feest los onder het AtomiumCouleur Café, een warm stadsfestival met meer dan 50 acts verspreid over 3 dagen.

De sfeer die het festival zo uniek maakt, blijft hopelijk bewaard, met grenzeloze stimulerende wereldbeats (van funk, soul, hip-hop, reggae, latin tot dub en club), heerlijk multicultureel eten, desingermarkt, danslessen en expo’s. Wat wil een mens nog meer?

Psst: nog tot eind januari zijn er voordelige early bird-tickets te koop. 

Wanneer? Vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli.

 

Juli: Met zijn allen naar Oostende 

 

TAZ, daar moet je zijn voor het samen beleven van kunst, supergoede theatervoorstellingen met grote thema’s, amusement, vakantie en nog zo veel meer. 

Het festival aan't zeetje gaat steevast voor een mix tussen gevestigde waarden en jong experimenteel werk. Zo won BILL Awards-nominee Dounia Mahammed er vorig jaar nog de Sabam Jongtheaterschrijfprijs

Wanneer? Van donderdag 27 juli tot zaterdag 5 augustus.