Zo word jij de moderne Gatsby

Volg het stappenplan

Lynn

Leonardo Dicaprio

1. Beige, saai?

Een echte Gatsby is dol op beige kostuums. Als je dat wat te saai in de orden klinkt, kan je gaan voor een alternatief. Een hippe trenchcoat of een zandkleurig hemd zijn al een stap in de goede richting. Wie toch een beige kostuum aandurft, gaat voor een strak model. Geen breed geval, please.

 

2. Fancy footwork

Wie Gatsby zegt, zegt mocassins all the way. Ga deze keer niet voor een veterexemplaar maar kies voor schoeisel met details zoals chique kwastjes. Onze favoriet is dit handgemaakt paar van Paul Parkman. Wie wat krap bij kas zit, kan een goedkoper stel scoren bij de dichtstbijzijnde schoenenwinkel.

 

3. Suit & Tie

Strikjes zijn vandaag niet weg te slaan bij modebewuste mannen. Stoffen exemplaren worden naar je hoofd gegooid in zowat elke kledingwinkel, maar wij zijn fan van dit goudkleurig exemplaar. Met deze eyecatcher rond je nek scoor je bij elke vrouw.

 

4. Gatsby glasses

In de jaren 70 ontwierp Ray Ban al een echte Gatsby zonnebril. Op de vintage webshop Froufrou's.nl kon je tot voor kort deze zonnebril nog op de kop tikken. Gelukkig staat de modecarrousel niet stil en zie je elke dag nieuwe modellen verschijnen. Uitkijken is de boodschap.

 

5. De handleiding

Als een echte Gatsby door de straten lopen, zonder het boek gelezen te hebben. So not done. De handleiding der rijke snuiters ligt binnen handbereik in je bibliotheek. Luilakken kunnen natuurlijk ook naar de bioscoop, want The Great Gatsby draait nu op het witte doek.