Boedapest: de ideale citytrip

Het culturele hart van Centraal-Europa

Janne Vanhemmens

Je vliegt al vanaf €20 heen en terug met Wizz Air, de afstanden in het centrum zijn ideaal om te wandelen en er zijn fantastische plekjes en uitzichten zat. Ontdek het culturele hart van Centraal-Europa met de vier tips van onze reporter en probeer (niet) aan de kriebels te weerstaan om er zelf heen te trekken!

1. De Donau als gids

De twee stadsdelen Boeda en Pest worden van elkaar gescheiden door de krachtige Donaurivier. Een wandeling brengt je al snel langs prachtige bruggen, monumenten en gezellige cafés. Met een kleine omweg kan je ook het stadskasteel, het adembenemende nationale parlement en de Gellértheuvel op dezelfde tocht bezoeken.

2. Festivals bij de vleet

Muziekfans kunnen niet alleen hun hart ophalen op het grote en diverse Szigetfestival, maar ook Balaton Sound en Strand Fesztivál zijn het overwegen waard. Indrukwekkende line-ups en entertainment verzekerd, en dat voor heel wat minder centen dan in België.

3. Genieten in de thermische baden

Dankzij de meer dan 100 warmwaterbronnen kan je op verschillende plaatsen in de stad relaxen in oude badhuizen met thermische baden. Denk sauna’s, golven, 40°-baden en massages! Een hele dag genieten kan voor 5 tot 20 euro, afhankelijk van de locatie. Het bekendste badhuis is Széchenyi, waar je kan schaken in een stomend buitenzwembad.

4. Vakantiegevoel aan het Balatonmeer

Een kleine twee uur ten zuidwesten van de hoofdstad vind je één van de grootste meren van Europa. Op en rond Balaton kan je zeilen, wandelen, fietsen, zwemmen… en heel veel taartjes eten in leuke patisseriewinkeltjes zoals het bekende Karolina in Balatonfüred. Op het schiereiland Tihany kan je de overzetboot nemen van het noorden naar het zuiden van het meer: een aanrader.