Als Tim Burton een spel zou ontwerpen zou het er zo uitzien.

Little Nightmares

Tarsier Studios

Jana Leirs

Little Nightmares - Deep Below the Waves Trailer | PS4, XB1, PC

  • 28 apr 2017

Op 28 april verschijnt de nieuwe horrorgame Little Nightmares, een kat- en muisspel met een creepy kantje verpakt in donkere animatie met een hoek af à la Tim Burton. BILL was bij de lancering aanwezig en kreeg al een voorproefje. 

De game speelt zich af in the Maw: een mysterieuze constructie die zich door de zee beweegt. Vanbinnen lijkt het eerder op een oud poppenhuis en je merkt al snel aan de sfeer dat er iets niet klopt.

Je personage is Six: een klein meisje zonder superpowers met maar één doel: ongeschonden uit the Maw geraken. Gewapend met een aansteker probeert ze uit de handen van de vaste bewoners te blijven.

Het voelt aan alsof het spel traag op gang komt, maar zonder dat je het beseft bouwt de spanning zich op en word je mee in het verhaal gesleurd. Het trage begin geeft je de kans om je in te leven in het personage van de kleine Six en maakt het verloop van de game eens zo spannend. 

Jeugdangsten

De naam Little Nightmares is niet gestolen. Ken je die nachtmerrie waarin monsters je achtervolgen en je geraakt maar niet vooruit? Hetzelfde gevoel ervaar je wanneer Six uit de grijpgrage handen van de chef moet blijven. 

Voor 20 euro krijg je ongeveer vijf uur speelplezier. En dat is misschien ook het minpuntje aan Little Nightmares. Met weinig replaywaarde én een relatief korte speeltijd is 20 euro niet niets. 

Al bij al is Little Nightmares een geweldige game voor creatieve gamers die van mooie visuals houden en niet terugdeinzen voor grote, logge monsters.