De beste dating-apps van het moment

Love at first swipe

Katelijne

Met welke app vind jij de match van je leven? BILL to the resque, want op ieder potje past een dekseltje en op iedere smartphone een dating-appje:

BILL testte de beste dating-apps al eerder uit, maar de tijd staat niet stil. Nu die eerste lentekriebels opduiken, is het hoog tijd om onze duimspieren opnieuw op te warmen, meest flatterende selfieposes te oefenen en een dating-app te downloaden. 

Tinder, Blendr en Skout

 

Deze drie apps waren drie jaar geleden al erg populair en blijven ook nu nog favorieten. Tinder is ondertussen alomtegenwoordig. Je keurt er je potentiële match en wederzijdse goedkeuring in de vorm van een like maakt het mogelijk om te chatten.

De app blijft ondertussen wel vernieuwen. Zo introduceerde het al de superlike, ordent de app je foto’s op basis van aantrekkelijkheid en komt er binnenkort een share-functie die het mogelijk maakt om een interessant profiel met je vrienden te delen. Sharing is caring, right?

De Tinderella’s die zich afvragen wanneer ze nu eens een echte prins naar rechts kunnen swipen, moeten we helaas teleurstellen. Tinder heeft een geheime versie, Tinder Select, waarmee beroemde, knappe, rijke en succesvolle mensen naar hartenlust daten. Enkel op uitnodiging, tenzij je zoveel naar rechts geswiped wordt dat ze je niet meer kunnen negeren. Challenge accepted!

Blendr heeft de ambitie om mensen te doen socializen door te chatten, foto’s en video’s te delen.

Ook Skout is zowel een dating-app als een sociaal netwerk. Niet enkel lokale curiositeiten verschijnen op je radar, mensen uit de hele wereld zijn op deze manier bereikbaar.

>> Interesse in deze apps? We fileerden ze hier al eens in detail.  

 

Bumble

Erg gelijkend op Tinder, maar net dat tikkeltje anders is Bumble. Gebruikers moeten ook hier naar rechts vegen om een match te bekomen, maar enkel vrouwen kunnen het gesprek beginnen. Ze krijgen vierentwintig uur de tijd om hun match te overdonderen met een originele openingszin, daarna vervalt de connectie. 

Mannen kunnen gedurende die tijd enkel bang afwachten en een schietgebedje bidden. Tenzij ze overtuigd zijn dat deze match wat langer nodig heeft om te reageren, ze mogen namelijk bij één match vierentwintig uur extra aan de wachttijd toevoegen. Een leuk extraatje voor warhoofden is dat je foutieve swipes ongedaan kan maken.

Download: iOS en Android

DragonFruit

 

Into geeky stuff en op zoek naar een partner die je passies deelt? DragonFruit is de app voor jou. Deze app werd gemaakt door en voor geeks en gaat op zoek naar jouw "player 2". Gebruikers koppelen gebeurt op basis van de aangegeven geekdoms. Enig minpuntje: de app heeft nog niet zoveel gebruikers.

Download: iOS en Android

Happn

Happn laat je potentiële matches zien die je tot op 500 meter voorbijliepen. Een wederzijdse like en je kan chatten. Ideaal als je je droomvrouw of – man voor je neus ziet passeren, maar net dat tikkeltje te verlegen bent om er zomaar op af te stappen. Nadeel van deze app is dat het moet blijven opstaan om je te kunnen volgen. Neem dus een extra batterij mee als je van plan bent een lange veroveringstocht te maken. 

Download: iOS en Android.

Bristlr

De leuze van deze datingapp luidt: "Connecting those with beards to those who want to stroke beards." en vat de essentie van de app perfect samen. Dé app voor bebaarde mannen en fervente liefhebbers van de gezichtsbegroeiing. 

Download: iOS en Android

Hater

 

Haters gonna hate, dus waarom dan niet gezellig met z'n tweetjes? Met de app Hater word je gekoppeld aan iemand die dezelfde frustraties in het leven kent als jij. Samen afgeven op de wereld was nog nooit zo romantisch. 

Download: iOS 

Toekomstmuziek

Dat er evenveel datingapps op de markt zijn als visjes in de zee is inmiddels duidelijk. Het aanbod blijft echter uitbreiden om aan de wensen van eenzame hengelaars te voldoen. Enkele apps die in België nog volop bekendheid moeten verwerven:

Hinge is de app voor daters die schrik hebben om enge types tegen te komen. De app maakt uitsluitend connecties met je vrienden en hun vrienden op facebook. Je krijgt niet enkel te zien wie je gemeenschappelijk kent, maar ook welke gemeenschappelijke interesses je hebt.

Verveel je je snel dood tijdens je vlucht en zou je die tijd liever doorbrengen met het aansterken van je flirttechnieken? Airdates is de app die je zeker in de gaten moet houden. Even de vliegtuigmodus inschakelen en je kan chatten met de passagiers op jouw vlucht.