Maak je smartphone festival-proof

De beste apps voor de festivals

Julie Smout

Vroeger gingen we nog met zijn allen met onze oude Nokia naar elk festival... Die tijd is voorbij, zeker met deze apps op je smartphone. 

Werchter, Pukkelpop, Dour?

Ga je naar een meerdaags festival? Grote kans dat dit festival een eigen app heeft! Het is de beste manier om zoveel mogelijk uit je festival te halen. Tik je favoriete artiesten aan en de app maakt jouw unieke planning. Zo kom je nooit te laat bij een optreden. Tijdschema's afprinten en markeren is officieel verleden tijd.

Back to basic

Beginnen doen we met de basis. Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat mogen niet ontbreken op je smartphone. Elk festival heeft een social media-team dat je graag op de hoogte houdt! Volg hen op voorhand voor een blik achter de schermen. Niks leuker dan aftellen naar je favoriete festival. Check ook de juiste hashtags om al je belevenissen te delen.

Ik voel nattigheid

Sinds Pukkelpop 2011 zijn we allemaal wat waakzamer wat het weer betreft. Apps als Buienradar (voor iOS en Android) en Druppel (voor iOS) hou je in het oog als je nattigheid wil voorkomen. 

Weet jij hoe dat nummer heet?

Shazam op de festivals

Een geweldig nummer aan het luisteren? Met Shazam (voor iOS en Android) en Soundhoud (voor iOS en Android) ontdek je meteen de titel. Het begin van een mooie playlist voor achteraf ...

Ja lap, uitverkocht!

Het overkomt iedereen wel eens, te lang twijfelen en plots is het uitverkocht. Geen paniek! Ticketswap (voor iOS en Android) is jouw redder in nood. Op dit platform worden toegangstickets op een veilige en betrouwbare manier doorverkocht. Bespaar jezelf dus van louche verkopers met valse tickets!

Single and ready to mingle

Wie weet loopt de man/vrouw van je leven ook op dat festivalterrein deze zomer. Ben je niet het type dat snel op iemand afstapt? Met deze apps raak je verder.

Tinder (voor iOS en Android) kennen we al ... maar ondertussen wint Happn (voor iOS en Android) aan populariteit. Met deze app kom je in contact met mensen die jouw pad gekruist hebben. Ben je meer opzoek naar je muzikale soulmate? Dan is er voor jou Tastebuds (voor iOS), een dating app op basis van jouw muzieksmaak. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

p.s.: Ladies, vergeet niet je pil te nemen, want anders ga je misschien met een ongewenst souvenir naar huis. Gelukkig is er Pill Reminder (voor iOS) die op tijd aan de alarmbel trekt.