Op zoek naar love in a hopeless place

Een week lang swipen op Tinder

Hanne

Foto’s voor Op zoek naar love in a hopeless place

Berichten op Tinder

Een simpele openingsvraag op Tinder.

In onlinedateland heb ik nul ervaring. En van nature ben ik een nieuwsgierig aagje. De perfecte match dus voor een grondig Tinderonderzoek. Vingers klaar en swipen maar.

Al moet ik, door gebrek aan onlinedate-ervaring, toch eerst even de regels van Tinder googlen. Rechts is “yes”, links is "no". Veel meer valt er niet te onthouden. 

De verwachtingen

Ik verwacht veel gladde boys, hopeloze jonkies en een occasionele piemel te zien. Maar Tinder blijkt al snel zoveel meer dan dat. Wie heeft die jongens ooit wijsgemaakt dat poseren op je profielfoto met groot geschut aka gevaarlijke vuurwapens aantrekkelijk is? Dat is zo 2013. Hetzelfde geldt voor poseren met al dan niet eigen baby’s en auto’s. Auto’s zijn zo naast de kwestie, heren.  

De eerste match

Na één middag swipen, veegde ik honderden jongens links, fixte ons moeder mij per toeval mijn eerste match (die ik ontmatchte wegens "geen klik") en swipete ik iemand omhoog. Per ongeluk. Superlike gone bad. Ik moet duidelijk nog veel leren. 

Tegen het einde van dag één is het van dat. Ik heb een match! <3 SAMUEL <3. Mijn hart springt hoger dan ik verwachtte. Meteen wacht ook de volgende uitdaging: een goede openingszin. Ik start meteen een gespek, met als opener een dilemma van het collectief Dilemma op Dinsdag. Niemand lijkt dat vreemd te vinden. 

De trucen van de foor

Na drie dagen pak ik het swipen anders aan. Ik wil meer matchen, meer jongens. In één zucht swipe ik 100 jongens naar rechts. Van romantiek of vleeskeuring is er geen sprake. Van egostreling wel, want na één langgerekte swipebeweging zien meteen 15 jongens mij zitten. Dat bewijst de “Hey pretty” of de eerder recht voor de raap “sexyyy”. De boys kunnen natuurlijk dezelfde swipetruc bij mij uitgevoerd hebben. Ik zal het nooit weten. 

Wat heb ik nu geleerd?

In het totaal was het achtenveertig keer raak. Al had ik natuurlijk honderd keer meer prijs kunnen hebben. Want als je dagelijkse rechterswipes op zijn (ja, die zijn gelimiteerd!), koop je in een kleine moeite gewoon wat extra liefde. Al blijf ik liefde kopen een beetje zielig vinden. Doe mij maar plagen en liefde vragen. In het echt en zonder emoji’s. Zonde voor alle matchen die ik nu teleurstel.