Sebastiaan en Wim bundelen met Campr de mooiste kampeerplekjes ter wereld

BILL Awards 2016

Categorie: Doen

Famke Pauwels

BILL Awards 2016: Campr

Categorie: Doen

Voor hun bachelorproef ontwikkelden Sebastiaan Schillebeeckx en Wim Vanhorenbeeck samen Campr. Campr is een webplatform waar iedereen zijn uniek stukje tuin, boomhut of tuinhuis ter beschikking kan stellen voor kampeerders. Kampeerders kunnen dan hun favoriete plekje uitzoeken en online een overnachting boeken.

Hoe kwamen jullie op het idee?

"We dachten er al lang over om iets te ontwikkelen rond groene plekjes in de stad en reizen. We wilden ook het sociale aspect eraan koppelen. Toen een klasgenoot me vertelde dat hij de voorbije zomer passanten in zijn tuin had laten kamperen, is het idee bij mij beginnen groeien. De dag erna heb ik het aan Wim verteld en hij sprong onmiddellijk mee op de kar. Tijdens ons laatste jaar Interactive Multimedia Design hebben we de eerste versie van Campr ontwikkeld. Daarna heb ik ons ingeschreven voor Telenet Idealabs, een ondernemersplatform voor internetstart-ups. Samen met 7 andere start-ups werden we geselecteerd. Met de financiële en creatieve steun van Idealabs konden we de huidige versie ontwikkelen."

 

"Het brengt gezonde stress met zich mee, maar over het algemeen slaap ik goed."

"In het begin denk je dat het onmiddellijk een groot succes wordt, maar het gaat veel moeilijker dan je denkt. Aanvankelijk kregen we financiële steun en toen praatten Wim en ik er nauwelijks over. Maar toen die na een jaar wegviel, is dat gesprek wel op gang gekomen. We voelden dat we andere bronnen of investeerders moesten gaan aanspreken."

"We denken wel eens "wat als?", maar we proberen elkaar vooral te motiveren. We moeten wel realistisch blijven: een groot deel van internetstart-ups faalt. Dat is zeker niet erg, maar zelf wil je natuurlijk blijven groeien. Dat brengt allemaal gezonde stress met zich mee, maar over het algemeen slaap ik best goed (lacht)."

Welke zijn jouw favoriete Campr-spots?

"We zijn zelf al in Denemarken en Frankrijk geweest, dat zijn zeker aanraders. We hebben sinds kort een Campr-spot in Kroatië, op het eiland Hvar. Het is het zonnigste eiland van Europa. Verder hebben we zelfs kampeerplaatsen in Kenia en Rwanda."

Wat zijn jullie toekomstplannen? 

"Tegen de zomer willen we uitbreiden naar 1000 kampeerplaatsen en de geboekte nachten boosten naar 5000. Dat wordt uiteraard een hele uitdaging voor ons. We zouden heel graag kampeerplekjes willen vinden in Scandinavië en Ijsland, omdat we merken dat daar toch vraag naar is. Verder blijven we gewoon doorgaan zoals we al bezig waren."

“We zijn zelf ook nog zenuwachtig als we op een Campr-spot kamperen. Maar het is nog nooit tegengevallen.”

Wat wil je nog doen voor de wereld vergaat?

"Ik heb al veel binnen Europa gereisd maar ik zou eens graag een nieuwe cultuur verkennen aan de andere kant van de wereld."

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland?

"Een akoestische gitaar. Tegen de verveling, maar ook omdat ik niet tegen stilte kan."

Voor altijd in een tent wonen met internet of in je droomhuis zónder internet?

"Ik kampeer graag en ik heb absoluut internet nodig, dat kunnen mijn vrienden bevestigen. Dus ik wil wel in een tent wonen."

Waarom op Campr stemmen?

"Omdat wij winnaars zijn en die BILL Award op onze kast willen, natuurlijk! En ook omdat wij vinden dat er nog meer aandacht besteed mag worden aan start-ups. We moeten jonge ondernemers ondersteunen en stimuleren. Zeker internetstart-ups mogen in België nog meer in de kijker gezet worden. Wij zijn jonge gasten die met veel goesting hun best doen om een tof concept te ontwikkelen en mensen een alternatieve manier van reizen aan te bieden."

 

>> Stem op Wim en Sebastiaan van Campr als jouw favoriet voor de BILL Awards in de categorie Doen.