Buitenaardse invasie in de Big Apple

Crysis 2

Electronic Arts

Laurens

Buitenaardse invasie in de Big Apple

In 2007 deed Crytek de gamewereld daveren met de oogverblindende graphics van Crysis. Nu, vier jaar later, maakt de studio opnieuw ophef door Crysis 2 nog enkele stappen dichter bij fotorealisme te brengen. De groene weelde uit de eerste game heeft bovendien plaatsgemaakt  voor de betonnen jungle van de Amerikaanse metropolis New York.

Nadat je onderzeeër in de haven van New York tot zinken is gebracht en je op het nippertje aan de dood bent ontsnapt, word je wakker met een gloednieuw nanosuit om het lijf. Vervolgens zet je je eerste stappen in een verwoest New York. Enkele aanvaringen met de lokale ordehandhaving later ontmoet je een nieuwe vijand: de Ceph, een ras van aliens verantwoordelijk voor de ravage. Al snel blijkt dat je nanosuit je voorziet van de nodige middelen om de Ceph te verdrijven, maar jij bent niet de enige die interesse toont in het pak.

Overweldigend

Met elke nieuwe omgeving die je ontdekt en elk gevecht dat je overleeft, besef je dat Crysis 2 een catastrofaal mooie game is. De manier waarop de bomen buigen in de wind of het papier ronddwallert over de desolate straten van New York zijn genoeg om je even te doen stilstaan en genieten van de pracht van dit spel.

Hier en daar heb je wel wat last van pop-up graphics of een haperende frame rate, maar dit doet geen afbreuk aan het totaalplaatje. Crysis 2 is een adembenemende, overweldigende en meesterlijke shooter. Maar genoeg superlatieven, tijd om wat Ceph-butt te kicken!