De dystopie van Brink

Brink

Bethesda Softworks

Neville

De dystopie van Brink

Brink is een ambitieus project. Het is niet de eerste keer dat geprobeerd wordt om elementen van andere genres door een shooter te mixen, maar weinige spellen slagen er echt in om de tand des tijds te doorstaan. Het zou verkeerd zijn om Brink om die reden al af te schrijven, zeker als je weet dat uitgever Besthesda Softworks in het verleden al verantwoordelijk was voor enkele pareltjes.

Team-based

In Brink vecht je steeds in team tegen een team tegenstanders. Je hebt de keuze tussen het verzet en de ordetroepen die respectievelijk proberen om van de Ark te vluchten of om ontsnappen onmogelijk te maken.

De verschillen tussen de twee kanten in het conflict is enkel uiterlijk. Doorheen het spel zal je verschillende doelen moeten bereiken, maar zowel het verzet als de ordetroepen zullen soortgelijke opdrachten moeten uitvoeren.

De verschillende doelen zijn afwisselend genoeg om je bezig te houden en dezelfde strategie werkt zeker niet in alle situaties. Helaas zijn er voor elke zijde maar acht missies beschikbaar, wat het spel toch wel heel kort maakt.

Eigen stijl

Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om dezelfde ronde een paar keer over te spelen in een andere functie. Iedere speler kan namelijk kiezen uit vier verschillende rollen: De soldaat, de ingenieur, de dokter en de saboteur. Elk van deze heeft eigen unieke eigenschappen. Elk van deze functies kan je aankopen of verbeteren met vaardigheidspunten die je verdient doorheen het spel en die je ook nieuwe outfits en wapens kunnen opleveren.

Brink speelt heel soepel met een besturing die heel natuurlijk aanvoelt. Je hebt onmiddellijk toegang tot je verschillende eigenschappen, zodat het tempo van het spel hoog blijft. Het verhaal is echter alleen belangrijk tussen het spelen in en raakt daardoor al snel op de achtergrond.

Ook de eigen grafische stijl van Brink bevalt ons minder, door de grote hoeveelheid lelijke hoofden en de post-apocalyptische stijl die bijzonder veel aan Borderlands doet denken. Toch blijft Brink een degelijk actiespel, dat des te leuker wordt met enkele vrienden. Extra levels lijkt ons door de korte speelduur onvermijdelijk, dus hou zeker wat extra zakgeld opzij voor uitbreidingspaketten!