De reisgids voor gamers

Vijf vakanties voor fanatieke spelers

Valentin Hick

Vliegtuigen werden gekaapt, cruiseschepen gesaboteerd en UNESCO-monumenten beklommen. Onze gamereporter schuwde niets tijdens zijn wereldreis. Hij bundelde zijn (twijfelachtige) verhalen in "De ultieme reisgids voor gamers".

Chillen in Tsjernobyl

Je zal ons niet geloven wanneer we je vertellen dat citytrips in Prypiat Tsjernobyl perfect doenbaar zijn, en toch spreken we de waarheid. Bezoek er zeker de verlaten kermis, of neem een kijkje in de meest depressieve kinderopvang ooit voor die authentieke S.T.A.L.K.E.R.-ervaring. Hou wel je geigerteller nauwlettend in het oog, en schrik niet wanneer een meute tweehoofdige koeien de straat oversteekt.

Onze tip: zet je grootvaders fifties-vinylcollectie over op je meegesmokkelde mp3-speler. Fallout 3-spelers weten waarom.

Prypiat

Bosspel in Detroit

Dringend nood aan een weekje weg van alle stadsdrukte? Dan zal het bergachtige Detroit in de staat Oregon je vast wel interesseren. Laat die chalet links, en klap jouw tent open diep te midden het gigantische dennenbos. Zet je gsm af, en pen al je gedachten neer terwijl het concept "beschaving" langzaam uit je hoofd wegsijpelt. Voel je de Alan Wake-vibe al aankomen? Nee? Laat het kampvuur branden, en staar naar de dansende schaduwen tot je stijf staat van de schrik.

Onze tip: breng een zaklamp mee en organiseer met een vriend om beurt een griezelig nachtspel voor elkaar. Check jezelf achteraf even in op de afdeling psychiatrie om blijvende trauma's te voorkomen.

Detroit Oregon

Lijken op het strand

Zet die zonnebril maar op, en vergeet je vooral niet in te smeren, want misschien spendeer jij jouw vakantie op één van de vele eilandjes van Papoea-Nieuw-Guinea. Zwoele stranden wisselen er af met ongerepte jungles, zeewater met cocktails, en bikinibabes met zombies. Say what?

Waar dacht je dat het paradijselijke Dead Island zich afspeelde? Juist, daar dus. Plots voelt de halve apotheek aan desinfectiemiddelen die je moeder je meegaf niet meer aan als overbodige luxe.

Onze tip: luister altijd naar moederlief. Het zal je maar overkomen dat de zombieplaag uitgerekend tijdens jouw vakantieweek uitbreekt.

Papoea-Nieuw-Guinea

Freerunnen in Firenze

Kunstliefhebbers weten het al langer dan vandaag: het Italiaanse Firenze is the place to be. Een luchtig gesprek over moordwapens voeren met Da Vinci, zoals in Assassin's Creed II, zit er helaas niet meer in, maar je kan nog steeds 's mans kunstwerken her en der in de stad bewonderen.

Onze tip: tijdens je bezoek aan de stad zal je, net zoals Ezio, de neiging krijgen om elk gebouw te beklimmen. Freerunning op het dak van de Duomo klinkt leuk, maar wordt bestraft met een enkeltje Museo della Tortura.

Florence

Cruisen in bermuda

Wie weet ontdek jij wel de nieuwste, hippe verloren beschaving van de eeuw. Maar hoe begin je daar aan? Heel eenvoudig: voor jouw volgende vakantie boek je een cruise... naar de Bermuda-driehoek! Althans, zo werkte het min of meer voor Lara in de laatste Tomb Raider. Hopelijk zinkt jouw boot in de buurt van een onbekend eiland vol eeuwenoude tempels en valstrikken. Ondertussen spijker je jouw voodoo-kennis bij, en leer je boogschieten. Word je hard van!

Onze tip: betaal de reismaatschappij enkel voor de heenreis.

Bermuda driehoek