De vijf beste games van februari

Van stenen tijdperk tot het jaar 2035

Stijn Fraeters

Stuur je moeder naar de winkel, maak je scherm schoon en doe nog snel een powernap, want deze maand heb je geen tijd te verliezen met deze vijf toppers op komst:

XCOM 2 

Platform? pc

Wanneer? 05/02

Vervolggame XCOM 2 speelt zich twintig jaar na XCOM: Enemy Unknown af (in 2035 dus), nadat de mensheid kansloos verslagen werd door de aliens. Net als in het eerste deel krijg je de functie van overste toebedeeld. De juiste bevelen geven aan jouw team vormt opnieuw de kern van de zaak, met als doel de buitenaardse bezetting omver te werpen. De game was oorspronkelijk gepland voor eind 2015, maar werd uitgesteld omdat men niet volledig tevreden was met wat je als speler uit het spel zou kunnen halen. Worth the wait als je het ons vraagt.

Unravel

Platform? pc, PS4, Xbox One

Wanneer? 09/02

Unravel is een leuke puzzle platformer die gefundeerd is in een emotionele gedachte. Protagonist Yarny bestaat volledig uit een bol wol (in het Engels: yarn). Hij gaat op avontuur, maar hangt nog met één uiteinde vast aan waar hij vandaan komt. Hoe verder Yarny dus weggaat van waar hij thuis hoort en van houdt, hoe harder hij uiteenrafelt. De draden die hij achterlaat heb je nodig om de puzzels op te lossen en verder te komen in het spel. Aangenaam verslavend, en - maak je klaar voor de slechtste woordgrap van het jaar - wol lot of fun.

 

Firewatch

Platform? pc, PS4

Wanneer? 09/02

1989, de wildernis van Wyoming. Henry bezet een wachtpost om te verhinderen dat er brand uitbreekt. Wanneer hij terugkomt van een routinepatrouille blijkt dat zijn post werd geplunderd. Henry ontdekt steeds meer mysterieuze zaken, waarvan een steeds onverwacht opdoemende schaduw niet de minste is. Een walkietalkie is het enige beschikbare communicatiemiddel waarmee hij in contact staat met zijn baas, Delilah. De keuze voor de dialoog wordt aan jou overgelaten, en zal invloed hebben op wat voor relatie je zal ontwikkelen met Delilah. Firewatch belooft avontuur in vele betekenissen van het woord!

 

Street Fighter V

Platform? pc, PS4

Wanneer? 16/02

Na acht lange jaren komt de vechtreeks met Street Fighter V eindelijk met een vijfde aflevering op de proppen. Het aloude concept is hetzelfde gebleven, met enkele leuke nieuwe zaken zoals meer personages en verdediging- en aanvalopties. In juni komt er ook nog een gratis toevoeging, met gegarandeerd nog meer nieuwe personages. Ook de heerlijke fighting shouts zijn weer in volle glorie aanwezig. HADOOOKEN!

 

Far Cry Primal

Platform? PS4, Xbox One, pc

Wanneer? 23/02

Zoals de titel al suggereert, speelt Far Cry Primal zich lang geleden af. Het hoofdpersonage Takkar is een ongewapende jager. Het doel van het spel? Opklimmen in de hiërarchie totdat je jezelf de leider van een tribe mag noemen. Het grote verschil met de voorgaande spellen in de reeks is dat je (vrij logisch) geen vuurwapens ter beschikking hebt. De melee wapens die in het spel zitten zijn ook nergens te koop en moet je dus zelf weten te fabriceren. Een leuke en unieke toevoeging aan de serie.