De vijf beste smartphonegames

De vijf beste smartphonegames

Stefan

Video’s voor De vijf beste smartphonegames

De vijf beste smartphonegames

1. Angry Birds

Zoals steeds bij de beste games, is Angry Birds verslavend door z’n eenvoud. Kwaadaardige groene varkens hebben de eieren van onze arme vogels gestolen. Belust op wraak proberen ze de varkens te vernietigen. De speler schiet  de vogels af met een katapult om zo de houten en stenen constructies te vernietigen waarin de varkens huizen. De nieuwste editie werd in tien dagen tijd tien miljoen keer gedownload.

2. aTilt

Ken je ze nog, die houten doolhoven die je moest kantelen om een metalen balletje in het juiste gat te mikken? Nu is er ook een digitale versie. Die is heel wat spannender, want nu wordt het spel ook echt moeilijker naarmate je beter wordt. Niet voor mensen die snel gefrustreerd raken. In tegenstelling tot een houten bakje is een smartphone tegen de grond smijten wél een dure grap.

3. Doodle Jump

Doodle Jump is een platformer in de meest letterlijke zin van het woord. Je helpt het hoofdpersonage Doodler om van platform naar platform te springen. In het begin is dat simpel, later beginnen de platforms te bewegen. Uiteindelijk moet je ze zelf op de juiste plaats schuiven. Klinkt saai? Wacht maar tot je eraan begint!

4. Plants vs. Zombies

Er zijn zombies uitgebroken en jij moet ervoor zorgen dat ze het huis niet binnenraken. Met planten! Verschillende planten hebben ook verschillende mogelijkheden. Zonnebloemen genereren zonlicht, aardappelen brengen de zombies tijdelijk tot staan en meloenplanten gooien met… meloenen. Naarmate het spel vordert, vergt het steeds meer ruimtelijk inzicht om de golven ondoden te kunnen weerstaan.

5. Asphalt 6: Adrenaline

Voor de autoliefhebbers is er ten slotte nog deze racegame in de stijl van het goede oude Need For Speed: Underground. Asphalt mikt absoluut niet op realisme maar gaat honderd procent voor speelplezier. Sturen met het aanraakscherm vereist wel enige behendigheid. Eens je het onder de knie hebt, is de pret echter verzekerd!