Drie PlayStation Store-games die een kijkje waard zijn

Voor elk wat wils

Koen Van Damme

Nu het einde van het jaar nadert, staan gamestudio’s te popelen om hun recentste werk te presenteren. BILL mocht in een zwaarbewaakt Atomium al even aan de slag met enkele nieuwe en aankomende PlayStation Store-titels. Onze tips:

Fat Princess Adventures

De titel Fat Princess doet misschien een belletje rinkelen bij PlayStation 3-eigenaars. In die game streden twee koninkrijken om zo snel mogelijk hun prinses uit het vijandelijke kamp te bevrijden. Helaas had die vijand de prinses zodanig vetgemest dat het hele leger moest samenwerken om haar terug huiswaarts te dragen. Het resultaat was een heerlijk bizarre game die heel wat teamwork en strategie vereiste.

Fat Princess Adventures speelt zich af in diezelfde wereld, maar gooit het qua gameplay over een andere boeg. De strijdende koninkrijken hebben zich verenigd tegen een groter kwaad: de Bitter Queen. Hierdoor krijgen we een actie-RPG waarin tot vier spelers het samen kunnen opnemen tegen de boze tovenares. Iedere speler krijgt de keuze uit vier klassen: Warrior, Mage, Archer en Engineer.

Wat de game extra interessant maakt is dat je zowel online als lokaal samen kan spelen. Jawel, een lekker nostalgisch avondje co-op couch gaming. Mensen die het geniale, maar onpraktische Final Fantasy Crystal Chronicles nog hebben meegemaakt, weten dat dit heerlijke momenten kan opleveren. Fat Princess Adventures kan je nu vinden in de PlayStation Store.

Shadow of the Beast

Als je een retrogamer bent, kan de naam van deze game je ook wel bekend in de oren klinken. De game is dan ook een complete remake van een 2D-sidescroller die in 1989 verscheen voor de Commodore Amiga.

Net zoals toen speel je de rol van Aarbron, een mens die op magische wijze getransformeerd werd in een monsterlijke slaaf door de kwaadaardige Maletoth. Tijdens een executie herinnert Aarbron zich zijn menselijke leven en besluit terstond dat Maletoth en de zijnen maar beter Male-dood kunnen zijn.

In de versie die wij te spelen kregen, liep nog niet alles liep even vlot. Maar de game was wel al leuk om mee aan de slag te gaan én om naar te kijken. Shadow of the Beast richt zich vooral op het maken van combo’s. Hoe stijlvoller je vijanden in de pan hakt, hoe meer punten je krijgt. Scoreboardfreaks weten dus meteen wat gedaan.

Shadow of the Beast wordt ergens begin maart 2016 verwacht. Dat geeft de ontwikkelaars nog tijd genoeg om de controls lekker scherp af te stellen en om enkele grafische glitches uit de game te vissen. Als ze daar in slagen, kan dit een spectaculaire ervaring worden.

Gravity Rush Remastered

Oké, dit is eigenlijk geen nieuwe game, maar een upgrade van Gravity Rush voor de PlayStation Vita. Helaas was de Vita geen groot succes in onze contreien, dus deze PlayStation 4-versie is meer dan welkom. Je krijgt naast betere graphics en prestaties ook betere cameracontrole, iets wat het origineel wel kon gebruiken. Ten slotte krijg je ook alle DLC van het origineel.

In Gravity Rush volg je de avonturen van Kat (geen kat) en Dusty (wel een kat). Kat #1 wordt zonder herinneringen wakker op een vreemde plaats en ontdekt dat ze kan knoeien met de zwaartekracht. Het is aan jou om al buitelend te ontdekken wat er aan de hand is.

De game slaagt er uitstekend in om een gevoel van gewichtloosheid en desoriëntatie op te wekken. Geen game voor mensen met een zwakke maag dus. Gravity Rush Remastered wordt begin februari 2016 verwacht. Als de game je bevalt, kan je later in 2016 ook aan de slag met de verrassend getitelde sequel Gravity Rush 2.