E3 Battle Royale

Electronic Entertainment Expo 2015

ESA

Valentin Hick
  • Los Angeles Convention Center
  • 15 tot 18 jun 2015
Google maps
location

De strijd der strijden gaat binnenkort van start. De Electronic Entertainment Expo heeft weer heel wat lekkers te bieden op vlak van game-aankondigingen.

Elk bedrijf wilt bewijzen dat zij de beste video games in de stijgers klaar hebben staan. En dat betekent een hele hoop live persconferenties. Acht om precies te zijn. Wij geven ze alvast enkele tips om die overwinning binnen te halen.

Bethesda's kick-off

15 juni - 04:00

Hey, Bethesda, hopelijk was je niet te voorbarig met het uitbrengen van de Fallout 4-trailer vorige week. Je moet nog een hele persconferentie aan elkaar praten! Gamers wereldwijd verwachten grootse dingen van je. Verpletter ons met Doom, en vertel ons eens duidelijk wat Battlecry precies is. De hype rond Fallout 4 is onvermijdelijk, dus een uitvoerige demo daarvan is een must.

Onze tip: de meeste dromen zijn bedrog, behalve als jij ons een kleine sneak preview geeft van The Elder Scrolls VI.

Ten huize Microsoft

15 juni - 18:30

Plast een beer in het bos? Waarschijnlijk. Krijgen we een glimp van Halo 5: Guardians te zien ten huize Microsoft? Zeer zeker!

De volgende Gears of War, Forza Motorsport 6, Crackdown en Fable Legends zullen er terug uit coma worden gehaald en het 'Tommorowland meets Game of Thrones' Scalebound zal er de line-up vervoegen, samen met het Finse tijdreisdrama Quantum BreakWe achten de tijd trouwens rijp voor wat meer info rond Microsoft's augmented reality project: de Hololens. Microsoft, verlos ons van onze twijfels!

Onze tip: appreciëren wij een Xbox One prijsdaling? Plast een beer in het bos?

Microsoft Hololens

Futuristisch geweld bij Electronic Arts

15 juni - 22:00

We vertrouwen erop dat jij deze editie voor de nodige science fiction injectie gaat zorgen, EA. Star Wars: Battlefront, Mass Effect 4, Battlefield 5, Mirror's Edge: Catalyst, Titanfall 2... de mogelijkheden zijn haast oneindig. 

Probeer al het gezever rond jouw jaarlijke sportgames tot een minimum te houden, en geef de opkomende Need for Speed een plaatsje in de spotlights. Meer dan dat heb je niet nodig om van een geslaagde show te spreken.

Onze tip: verspil onze tijd niet met The Sims 4-expansies.

Beyond Ubisoft

16 juni - 00:00

Natuurlijk verwachten we nieuwe beelden van de opkomende Assassin's Creed: Syndicate. De nieuwe Rainbow Six: Siege is verplichte kost, net zoals een releasedatum voor The Division. Allemaal leuk en wel, maar zal dat genoeg zijn, Ubisoft? Misschien kan je weer een nieuwe Rayman op de indiescene loslaten, verheug je ons eindelijk met het vervolg op Beyond Good & Evil, en haal je de Splinter Cell-serie terug uit de vriezer?

Onze tip: negeer even de Let's Dance fans, en eindig jullie presentatie met een geheime South Park aflevering waarin een pissed off Cartman het vervolg op Stick of Truth aankondigt.

The Division

Sony's beloftes

16 juni - 03:00

De PS4 verkoopt vlotjes, dus Sony, probeer vooral om dat momentum te behouden en van jouw E3 te genieten. Die nieuwe Uncharted van je zou moeten volstaan. En misschien een epische trailer voor een onaangekondigde God of War voor de zekerheid. We zouden No Man's Sky haast vergeten als meest intrigerende spacegame.

Ging 2015 trouwens niet het jaar van virtual reality zijn? Hoog tijd dus voor een gedetailleerde showcase van jullie Project Morpheus. En ging 2011 niet het jaar zijn van The Last Guardian? Komaan Sony, haast je wat!

Onze tip: sommigen onder ons zoeken dringend naar een excuus om onze PS Vita af te stoffen. Geef dit jaar jullie handheld wat games en liefde, Sony.

No Man's Sky

Nintendo blijft voorspelbaar geniaal

16 juni - 18:00

We verwachten geen verassingen van je, Nintendo. Dat kan. Dat mag. We zien je zo graag dat we je alles kunnen vergeven. Maar maak daar vooral geen misbruik van. Laat ons dromen van wilde avonturen met The Legend of Zelda, doe ons huiveren in Metroid, blaas ons omver met Star Fox, en haal de aap in ons boven met Donkey Kong Country. Mario Maker zag er vorig jaar wel tof uit, maar we geven de voorkeur aan een Super Mario Galaxy 3. Verloochen niet je Japanse roots, en wees trots op Xenoblade Chronicles X. En last but, not least: onthul ons die nieuwe, mysterieuze console van je: de Nintendo NX!

Onze tip: verzin een kortere naam voor Shin Megami Tensei X Fire Emblem.

Nagenieten bij Square Enix

16 juni - 19:00

Wij voelen de naschokken van de Final Fantasy XV-demo nog altijd in onze bekken. Puik voorspel, Square Enix, maar we zullen ons pas echt ontmaagd voelen wanneer je ons het volledige spel toont. Maak het event kinky door er onze jeugdliefde Lara Croft bij te halen, verwen ons met gameplay van Deus Ex: Mankind Divided, gebruik het volledige potentieel van de Just Cause-franchise, en introduceer ons tot jouw nieuwe vlam: Hitman.

Onze tip: maak ons vochtig down under door de Kingdom Hearts-trailer te doorspekken met personages van Pixar, Marvel en Star Wars.

Final Fantasy XV

En ten slotte: de PC Gaming Show

17 juni - 02:00

Gabe Newell strompelt nerveus het podium op. Terwijl hij de zweetdruppels van zijn bril afveegt, mompelt hij in de microfoon: "Vooruit, dan maar... Half-Life 3 komt dit jaar uit." Het publiek juicht, het dak ontploft, het internet krijgt een hartstilstand. Valve heeft zojuist de E3 gewonnen.