Eerste blik op Dishonored 2

Game: Dishonored 2

Arkane Studios

Valentin Hick

Dit najaar droppen Bethesda en Arkane Studios een Victoriaans bommetje genaamd Dishonored 2 in ons midden. Afgaande op de eerste game uit de serie, en de afgelopen E3, belooft het sluipen en vechten tot de nok gevuld te zijn met stomende wapens en ongeziene superkrachten. Om de donkere dagen tot 11 november door te komen, gaf Bethesda ons alvast een intrigerende inkijk in het nieuwe wapenarsenaal:

Emily's Crossbow

Keizerin Emily krijgt in Dishonored 2 haar eigen set van wapens, waaronder deze elegante kruisboog. Het ontwerp werd gebaseerd op de lijnen van een viool. Een plaatsje in het symfonisch orkest zal ze er niet mee winnen, maar o wee voor wie in de schietlijn komt van Emily's kruisboog.

Emily's crossbowEmily's crossbow

 

 

 Howler's Sword

Op zoek naar inspiratie snuisterden de makers in de naaidoos van hun grootmoeder. Ze vonden er jammer genoeg geen zwaard, maar wel hun beste idee tot nu toe: een halve schaar. Ze blaasden het voorwerp op tot dat ze dit resultaat kregen: het gedroomde wapen van de fashion police

Howler's swordHowler's sword

 

 

 
Player's Sword

Qua ontwerp en functionaliteit een mengeling van een vlindermes en een stiletto. Het wapen was al aanwezig in de eerste Dishonored, maar deze keer werd het onderliggende mechanisme volledig blootgesteld. Iets wat volgens de makers voor veel spektakel zorgt in combinatie met tijdsmanipulatie.

Player's SwordPlayer's Sword

 

 

 

 


Arc Pylon

Ook de Arc Pylon keert terug in een nieuw, exentrieker jasje. Deze pilaren worden vaak door de stadswachters opgezet om aanstormende vijanden weg te zappen met krachtige energiestralen. Bijzonder lastig voor onze helden, tot je beseft dat je Arc Pylons perfect vanop afstand kan hacken. Ideaal gereedschap wanneer je hele legers aan wachters wil uitdunnen.

Arc Pylon

Howling Bolts

Ook het gewone volk uit Karnaca (de havenstad waarin Dishonored 2 zich afspeelt, red.) bijt van zich af dankzij deze Howling Bolts. Onze geesten zijn niet verlicht genoeg om het wapen genoeg eer aan te doen, dus laten we deze keer liever de makers aan het woord: "For the design, we mixed a flute and an insect captured in a bulb. When launched, it makes a sound and the insect inside begins to glow, emitting a long, luminescent trail." Hoe verzinnen ze het?


Timepiece Device

Dishonored zou Dishonored niet zijn zonder een uitgebreid scala aan superkrachten rond tijdsmanipulatie. In een missie in de E3-presentatie toonden ze ons hoe je het verleden kon zien doorheen de lens van dit Timepiece Device. Met de druk van een knop reisde je in een oogopslag zelfs naar dat verleden, en zag je in de lens plots... het heden!

Howling BoltsTime Device

 

 

 

 


Superkrachten

Zoals reeds gezegd, hebben Emily en Corvo, de twee hoofdpersonages, naast hun wapens ook een heleboel superkrachten. Zo is er Far Reach, waarmee je vliegensvlug een vijand naar jou toetrekt. 

Met Mesmerize roept Emily een donkere geest op die alle naburige vijanden in een epileptische droomstatus brengt. Je kan ook vijanden aan elkaar linken met Domino. Alle schade en superkrachten die één vijand vervolgens toekrijgt, zijn automatisch ook van toepassing voor de andere verbonden vijanden. Ook andere superkrachten zoals Doppelganger, Wind Blast, Dark Vision en nog zoveel meer, maken deel uit van het rooster.

 

Het moge duidelijk zijn: sluipen en moorden zal in Dishonored 2 terug op het scherpst van de snee zijn. Hoe lang nog tot 11 november?

Far ReachMesmerizeDoppelgangerDark Vision