En toen schiep God de Sims

De Sims 3

Electronic Arts

Silke

En toen schiep God de Sims

De Sims 3, dat in 2009 uitgebracht werd voor verschillende spelconsoles, is nu ook verkrijgbaar voor de 3DS. De basis van het spel blijft behouden, maar talrijke aanpassingen en exclusieve 3DS functies moeten voor een nieuwe spelervaring zorgen. In het verleden is echter al gebleken dat het geen eenvoudige klus is om dit simulatiespel succesvol over te brengen naar het kleine scherm. Hoewel de Sims 3 de beste poging tot nu toe is, blijven we toch op onze honger zitten.

Schepping in 3D

Nieuw is dat het spel begint met het aanmaken van een Sim die aan de hand van een foto naar jouw evenbeeld wordt gecreëerd. Vervolgens bouw je aan je droomhuis en kan je carrière maken. Je Sim kan nu ook buitenshuis zijn sociale vaardigheden bijschaven en op verkenningstocht gaan in de omgeving. Aan gezinsuitbreiding kan je jammer genoeg niet doen, hoeveel je Sim er ook op los flirt. Wel kan je Sims uitwisselen met andere spelers via de Streetpass-functie.

Het ziet er allemaal best fraai uit. Het bovenste 3D-scherm toont je Sim in driedimensionaal perspectief, de onderste touch screen bevat een plattegrond en een overvol menu. Het is mooi dat er zoveel mogelijk van de originele opties zijn overgebracht naar de draagbare versie, maar al die minuscule knopjes zorgen al snel voor een kleine kortsluiting in ons hoofd.

Klein scherm

Op het onderste scherm verschijnen ook de wensen van je Sim, gaande van een hoognodig toiletbezoek tot grotere levensdoelen. Jij kan die dromen laten uitkomen of net aan diggelen slaan. Als je goed voor je Sim zorgt, verdien je karmakrachten waarmee je speciale acties kan uitvoeren. Zo vindt er een aardbeving plaats als je de 3DS kantelt of fladderen er vlinders in het rond als je in de microfoon blaast.

De makers van de Sims 3 hebben duidelijk hun best gedaan om zoveel mogelijk van de oorspronkelijke Sims in deze versie te verwerken en er hier en daar zelfs een nieuwigheid tegenaan te smijten. Voor ons wordt het echter nog maar eens pijnlijk duidelijk dat deze gameklassieker pas echt tot zijn recht komt op een groter scherm.