Erin, erop of ernaast

Cuponk

Hasbro

Greet

Video’s voor Erin, erop of ernaast

Erin, erop of ernaast

Geen spel lijkt eenvoudiger dan Cuponk. De verpakking bevat een plastieken Cuponkbeker, twee ballen en een stel kaarten met trucs. Om beurten neem je een kaart van de stapel en probeer je de truc op de kaart uit te voeren. Lukt dit, dan mag je de kaart houden. Faal je, dan mag de volgende speler proberen. De eerste speler die drie kaarten heeft, wint het spel.

Oefening baart kunst

Een bal in een beker gooien blijkt moeilijker dan gedacht, dus is enige oefening wel aan de orde. De basis van Cuponk is de worp "eerste indruk", waarbij je simpelweg je Cuponkbal een keer op de grond laat botsen voor hij in de beker terechtkomt.

Voor andere trucs moet je de omgeving gebruiken, zoals de tafel voor de "vrije val" of de trap voor "balletje trap". Voor "hoofdzaak" zet je de Cuponkbeker dan weer op je hoofd en probeer je vervolgens de bal erin te gooien.

YouTube

De ene truc vlot al beter dan de andere, maar voor een gemiddelde speler is het geen evidentie om snel drie kaarten te verzamelen. Oefenen helpt wel, maar sommige geavanceerde trucs blijven hopeloos voor wie minder behendig is. Kan je wel weg met het spel, dan begint het plezier pas bij het bedenken van eigen trucs.

In het spoor van de makers van programma's als Jackass filmden verschillende studenten al hun zelfverzonnen trucs en postten die op YouTube.

Totale vrijheid

Cuponk is een spel dat veel vrijheid biedt, en dat is meteen ook het belangrijkste pluspunt. Het lijkt ons vooral fijn om te spelen in een grotere groep of tijdens een feestje.

Verder is Cuponk vooral een aanrader voor creatievelingen, die zich volledig kunnen laten gaan bij het bedenken van nieuwe trucs en maffe opstellingen.