Geluk in het spel is ...

Vijf valentijnsspelen voor twee

Laetitia Janssens

Foto’s voor Geluk in het spel is ...

Het verboden eiland

Speel met in plaats van tegen elkaar en vermijd zo dat iemand niet tegen zijn/haar verlies kan.

"Geluk in het spel is ongeluk in de liefde." En vice versa. Benieuwd naar de houdbaarheidsdatum van jouw valentijnsdate? Doe de ultieme relatietest en speel samen een spel de veertiende met BILL's vijf speeltips voor elke Valentijn:

1. Samen op schattenjacht

Spel? Het verboden eiland

Kan een van jullie twee niet goed tegen zijn/haar verlies? Roep die relationele crisis op voorhand al een halt toe met Het verboden eiland.

Ideaal voor jullie, want Het verboden eiland is een spel waarbij je moet samenwerken om te winnen. Vind de vier heilige schatten van de mythische Archeërs voor ze in verkeerde handen vallen. Maar let op voor de vloek, die het hele eiland naar de zeebodem doet zinken. Geef toe: klinkt beter als Temptation Island, toch? 

2. Duelleren en imponeren

Spel? 7 Wonders Duel

Mag de strijdlust wat hoger oplaaien? Dan is 7 wonders Duel voor jullie! Deze klassieker bij spelfanaten heeft sinds kort hebben ze een nieuwe versie uitgebracht speciaal voor twee.

Net als bij het basisspel verzamelen jullie doorheen drie eeuwen kaarten om aan middelen te komen, die jullie steden sterker maken, door bijvoorbeeld je leger te verstevigen of  wetenschappelijke vooruitgang te stimuleren. De bedoeling van het spel is een beschaving op te bouwen en wereldwonderen te construeren.

Imponeer je geliefde met jouw strategisch inzicht en monumenten van wereldformaat en hij/zij kan niet anders dan zwichten. 

3. Tantrisch taalworstelen

Spel? Wonderword

Jij moet het hebben van je welbespraaktheid? Stimuleer die taalknobbels met een dosis Wonderword, het spel waarin je woorden vanuit een andere hoek bekijkt. Raad de woorden die gevormd zijn door je medespeler, beginnend bij de laatste letter van het woord.

Punten scoor je door woorden juist te raden of wanneer je andere woorden kan vormen of door zoveel mogelijk letters te onthullen vooraleer iemand het woord geraden heeft. De eerste speler die 24 punten haalt met zijn/haar linguïstische hoogstandjes, wint het spel.

4. Over bloemetjes en bijtjes

Spel? Pollen

Voor jou niet te veel poespas? Als wetenschapsmens, ga jij recht op je doel af. Het is tenslotte allemaal biologie.

In kaartspel Pollen gaan bijen en hommels op zoek naar stuifmeel en nectar. Jij moet de juiste bestuivers leiden naar de goede bloemen om de kostbare buit te winnen. Als je tegenstander op dezelfde bloemen aast, zal je strategisch en sluw te werk moeten gaan.

5. Vluggertje

Spel? Tea Time

Liever een vluggertje? Kaartspel Tea Time is helemaal jullie cup of tea. Dompel je onder in de wereld van Alice in Wonderland, waar het tijd is voor een gezellig kopje thee. Jij zorgt voor de uitnodigingen, maar waak erom dat gasten uit wonderland en de echte wereld niet met elkaar in contact komen. Wie de beste combinatie van gasten weet uit te nodigen, wint het spel en met een beetje geluk ook het hart van de tegenpartij.

 

De gezelschapsspelen vind je in de meeste speelgoed- en spelwinkels in Vlaanderen en Brussel. Koop je het spel liever niet meteen? Dan zijn er ook plaatsen waar je ze kan uitlenen of uittesten. Uitlenen kan je in de meeste spelotheken. In verschillende gespecialiseerde winkels zoals outpost (Brussel, Antwerpen, Gent) of Spelfanaat (Mechelen) kan je de spelen uittesten voor je ze koopt. Ook organiseren ze avonden waar je het ene spel na het andere kan uittesten.