Girl power in games

Belgian Game Development Championship 2016

Stijn

Op zaterdag 6 februari 2016 vond in Vilvoorde de finale van de eerste Belgian Game Development Championship plaats. De winnaar mag een week lang zijn ogen uitkijken op de internationale Game Developers Conference in San Francisco.

In teams van maximum vier man moesten de deelnemende studenten een e-game ontwikkelen waaraan een kansspelmechanisme is verbonden. Dat wil zeggen dat het niet uitmaakt hoe goed of slecht je het spel speelt, en het dus gebaseerd is op geluk. 

De inschrijvingen voor de BGDC waren talrijk. Van de zeventien teams die de preselectie overleefden, bleven er in de finale uiteindelijk slechts vier over. 

Punoria

Uiteindelijk mocht de ploeg Punoria van de LUCA School of Arts in Genk zich de gelukkige winnaar noemen. Met Nele Custers, Samantha Fernandez-Alonso en Klara Smits, valt het niet alleen op dat het een op en top vrouwelijk team is (het enige in de running), maar dat het ook uit slechts drie in plaats van vier leden bestaat – sterk werk.

Dankzij het door hun ontwikkelde spel M1-LKWEG mogen de dames zich verwachten aan een unieke ervaring in The States. De zilveren medaille ging naar vier studenten van de Universiteit Hasselt, die echter niet zullen treuren. Zij mogen in augustus naar Keulen afreizen en de befaamde beurs Gamescom bijwonen. Game on!