Go, go, Ninja's!

Lego Battles: Ninjago

Warner Bros.

Silke

Go, go, Ninja's!

Velen onder ons hebben in hun jeugd uren gesleten met het bouwen van indrukwekkende Lego-constructies en hebben misschien nog meer uren vloekend besteed aan de afbraak ervan. Met Lego Battles: Ninjago leren we hoe er anno 2011 gespeeld wordt met Lego, wat ons zo nu en dan een nostalgische zucht ontlokt naar tijden waarin de Deense blokjes nog tastbaar waren.

Ninja's to the rescue

Ninjago is een real time strategy game, een spel waarin je de controle krijgt over militaire eenheden, grondstoffen en gebouwen en waarbij jouw strategische beslissingen de doorslag geven. Doorgaans een genre voor de liefhebbers, maar net hier ligt Ninjago’s grootste troef: het maakt het genre heel toegankelijk.

Zo hielden we ons hart vast voor de manier waarop het spel bediend zou moeten worden, iets wat een RTS doorgaans maakt of kraakt. Het is dan ook geen eenvoudige klus om de uitgebreide commando’s te vertalen naar het schermpje van de DS. Gelukkig is de bediening de meest overzichtelijke en intuïtieve die we in lange tijd gezien hebben, waardoor Ninjago van in het begin weet te entertainen.

Lego for dummies

Hoewel de verhaallijn amusant is, de graphics best te pruimen zijn en de gameplay goed uitgewerkt is, blijf je er pijnlijk van bewust dat je met Legoblokjes aan het spelen bent. Het geheel voelt kinderlijk schattig aan en hoewel de eenvoud van het spel aanvankelijk een pluspunt is, daagt Ninjago op langere termijn niet voldoende uit.

Lego Battles: Ninjago is een heel degelijk spel geworden. Misschien doe je er je kleine broertje meer plezier mee. Uiteraard nadat je het eerst zelf gniffelend hebt uitgetest.