Headstart, de zomerschool voor indie game developers

DE Studio Antwerpen

The House of Indie + Cronos Groep

Pieter

Foto’s voor Headstart, de zomerschool voor indie game developers

© House of Indie - Cronos groep

Headstart

Google maps
location

Na Screenshake presenteert The House of Indie nu Headstart, een week vol lezingen en workshops voor gameprofessionals. 

Van maandag 31 augustus tot vrijdag 6 september komen een dertigtal professionals uit het veld samen om te leren van tien internationale en ervaren rotten in het vak. In DE Studio in Antwerpen krijgen ze een druk programma van workshops en lezingen op hun bord, met onderwerpen van programmeren tot muziek, esthetiek, marketing en wetgeving. 

(inter-)nationale indie helden 

The House of Indie – ook verantwoordelijk voor het festival Screenshake – wist in samenwerking met Cronos enkele van de grootste onafhankelijk namen in de sector te rekruteren. Ook uit eigen land (en van net over de grens): Auriea Harvey en Michaël Samyn van het Gentse Tale of Tales komen langs, maar ook hun noorderbuur Adriaan de Jongh (Bounden) zal er zijn. 

Game jam marathon in de Boerentoren

Met al die theorie achter de kiezen, verhuist de klas naar de Boerentoren. In 48 uur creëren ze tijdens een game jam in de KBC kantoren vanaf nul een volledig spel.  The House of Indie wil met Headstart jonge indie game-ontwikkelaars op pad helpen naar een carrière in een bijzonder uitdagende vakgebied. 

Wil je erbij zijn? Hier kan je je kandidaat stellen.