Krabbelen op Wii

Udraw Gametablet

Wii

Annelien

Krabbelen op Wii

Udraw is een artistiek spel dat bestaat uit een tabletje met pen, waarop je tekeningen kan maken die op je tv-scherm verschijnen. Kies of je vrij tekent of een plaatje wil inkleuren en ook op welke plek je gaat schilderen: in het park, aan een meer, op de stoep, enzovoort. Eens je aan de slag bent, kan je verschillende instellingen wijzigen: de penseeldikte, het soort tekengerief, de kleur, de transparantie. Als je het volledige pakket van Udraw koopt, zit er ook Studio Pictionary en Krabbel’s Grote Avontuur bij.

Fijn gevoel

Het eerste gevoel dat je krijgt met Udraw is wel fijn, omdat het zo vlotjes gaat. Je maakt wat tekeningen op een tabletje en meteen staan die ook op je televisiescherm. Voor de minder creatievelingen is het moeilijk te beginnen op een leeg blad, je hebt inspiratie nodig. Dat maakt Udraw uitdagend en geeft je een vrij gevoel. Met de muziek op de achtergrond is het best nog rustgevend. Je zou Udraw een beetje kunnen vergelijken met Paint op de pc, maar dan eenvoudiger.

Pictionary speel je in groep, omdat je antwoorden moet raden. Opties zoals je pen niet mogen opheffen terwijl je schrijft, je blad dat cirkelt terwijl je tekent of tekenen met je slechte hand, zorgen voor meer uitdaging. Krabbel’s Grote Avontuur is eerder een echt  spel, waar je met behulp van de tablet, het mannetje laat bewegen.

Echtheid verdwijnt

Wat een beetje overbodig is en geen meerwaarde heeft, is de plaats waar je kan gaan schilderen. Ook het echte schilder- of tekengevoel verdwijnt, omdat het niet op een echt blad gebeurt of met echte verf. Je hebt niet het gevoel dat je alles zelf doet. Voor de artiesten onder ons is dit dan ook niet het meest ideale spel.

Udraw kan je snel beu worden, want het blijft steeds tekenen of inkleuren. Misschien is het eerder geschikt voor kinderen of jonge pubers die zich graag bezig houden met zo'n dingen. Je zal er uiteindelijk wel beter van leren tekenen.